Gabriel Oprea, despre moartea polițistului Bogdan Gigină: Dacă îmi spunea cineva atunci că a căzut motociclistul în groapă, nu săream în groapă? 

Gabriel Oprea, despre moartea polițistului Bogdan Gigină: Dacă îmi spunea cineva atunci că a căzut motociclistul în groapă, nu săream în groapă? 

Gabriel Oprea a dat noi detalii despre seara în care a murit polițistul Bogdan Gigină, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în dispozitivul care îl însoţea pe fostul vicepremier.

Oprea susține, într-un interviu pentru Știripesurse.ro, că a aflat de accident abia atunci când a ajuns acasă și că i s-a recomandat să nu se întoarcă la fața locului, unde se desfășurau cercetările.

”Când am ajuns ministru la Interne, am vrut să merg cu mașina mea. Mi s-a spus că sunt alte reguli, e un dispozitiv de protecție, tot miniștrii l-au avut. Era o mașină de poliție cu care mergeai până la minister. (…)

Nu eu stabileam viteza. Eu sunt un om disciplinat și foarte punctual. (…) Totul se face prin Brigata Rutieră. Totul se face printr-un ordin, de aceea polițitul era în misiune. (…)

Știam că am o întâlnire seara la SRI Băneasa. Până acolo am mers acasă și am mâncat. În jur de ora 18 am ajuns la SRI Băneasa.

Nașul polițistului era pe mașina de Poliție. Scrie în rechizitoriu că nașul i-a spus că stă să plouă și ar fi bine să nu participe la misiune. El a spus că vrea să rămână în continuare. Am plecat. Nu era niciun motiv să avem viteză. În cercetare scrie că mergea cu 60 km/h. Mașina în care mă aflam eu avea 58 de km/h.

Trecuse motociclisul de trei sau patru ori pe lângă acele gropi, a fost ceva ciudat. A fost o tragedie fără margini. Când noi am ajuns la locul accidentului, ne-am oprit, ne-a făcut semn agentul să mergem mai departe. Dacă îmi spunea cineva atunci că a căzut motociclistul în groapă, nu săream în groapă?

La două-trei minute mi s-a spus că e un accident. Când am ajuns acasă mi s-a spus că s-a întâmplat ceva cu polițistul. Am spus că mă întorc acolo și mi s-a spus că au început cercetările și nu e indicat să merg acolo”, a declarat Gabriel Oprea.