Gafă de proporții în mesajul de condoleanțe al premierului Dăncilă, după moartea academicianului Mircea Malița (FOTO)

Gafă de proporții în mesajul de condoleanțe al premierului Dăncilă, după moartea academicianului Mircea Malița (FOTO)

Guvernul a greșit numele academicianului Mircea Malița, în mesajul de condoleanțe al premierului Viorica Dăncilă. Numele academicianului a fost scris inițial ”Maliția”. Ulterior, Biroul de Presa a corectat mesajul.

“Diplomaţia şi mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliţa, a cărui vocaţie de diplomat, scriitor şi om de ştiinţă a adus României un plus de imagine şi de preţuire pe scena internaţională. Înainte de toate acestea a fost omul Mircea Maliţa, care a iubit adevărul şi, slujindu-şi ţara cu cel mai înalt profesionalism, a dat dovadă de curaj diplomatic în momente ale istoriei când acest lucru părea de neconceput. Condoleanţe familiei!”, a fost mesajul prim-ministrului.

Academicianul Mircea Maliţa a murit pe 21 mai, la vârsta de 91 de ani.

Ultima oră
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”