Geanina Terceanu, dezvăluiri despre "Dosarul Transferurilor": Am luat 157.000 de euro de la frații Becali și 10.000 de euro de la Cristian Borcea

Geanina Terceanu, dezvăluiri despre "Dosarul Transferurilor": Am luat 157.000 de euro de la frații Becali și 10.000 de euro de la Cristian Borcea

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a făcut marți seară mai multe dezvăluiri despre felul în care a încasat mită pentru a dispune achitarea inculpaților din "Dosarul Transferurilor". De asemenea, aceasta a povestit și despre relația cu frații Becali și cu Cristian Borcea.

"Procurorii susțin că am luat 195.000 de euro. Eu am recunoscut 157.000 de euro de la frații Becali. Și 10.000 de euro de la inculpatul Borcea. Voi intra în mormânt liniștită pentru soluția de achitare pe care am dat-o în Dosarul Transferurilor. Așa am considerat, așa am văzut-o, independent de acea sumă de bani", a afirmat Geanina Terceanu într-o emisiune la Antena 3, conform GSP.

Fosta judecătoare a făcut și o afirmație ciudată în cadrul emisiunii, autonumindu-se "intelectual penal" și susținând că se dorește distrugerea intelectualilor din România.

"Vremurile se întorc, intelectualii sunt condamnați. Cum spunea domnul Dan Puric, ne autoflagelăm istoric cu aceste dosare penale, distrugerea intelectualilor este meseria românilor", a afirmat Geanina Terceanu.

"Am greșit, am comis o faptă penală, răspund pentru ea și cred că există o șansă și pentru intelectualii penali, nu?", a spus fostul magistrat despre sine.
Geanina Terceanu a vorbit și despre afirmațiile din presa privind un copil pe care l-ar avea cu Cristian Borcea, dând înapoi de la declarațiile care afirmat existența acestuia și minimalizând relația cu omul de afaceri.

"În rechizitoriul este consemnat că ne-am plăcut. I-am spus domnului procuror că a fost o întâlnire ca între mine și dumneavoastră, deci … a nu se da o altă conotație verbului a plăcea. Între doi oameni care discută și atât. Am avut doar o întîlnire, a durat două ore, la el acasa. Am ajuns acolo prin intermediul altei persoane, care acum are calitate de inculpat pentru mărturie mincinoasă. Am discutat despre dosar si, ulterior, când am ajuns la domiciliu, am găsit în geantă un plic cu bani. Zece mii de euro", a precizat Geanina Terceanu.

"Am spus că am un copil cu Borcea și să-l caute la țară. De fapt, am trimis presa la plimbare și nu s-a înțeles ironia nici din vocea mea, nici din relatările presei. Realitatea juridică spune că nu a fost nicio relație de nicio altă natură între mine și inculpatul Borcea, cum putea să existe un copil?", a precizat fosta judecătoarea.

Geanina Terceanu a primit o condamnare de 5 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță pentru primire de mită.

Deși au fost achitați în primă fază de Geanina Terceanu, și frații Becali și Cristi Borcea au ajuns după gratii în "Dosarul Transferurilor" după decizia definitivă a Curții de Apel București.