Gerul cuprinde România: De vineri, temperaturile coboară până la -20 de grade. În Dobrogea și în sudul țării va continua să ningă

Gerul cuprinde România: De vineri, temperaturile coboară până la -20 de grade. În Dobrogea și în sudul țării va continua să ningă
Foto: worldbulletin.net

Meteorologii menţin avertizarea de cod portocaliu de ninsoare abundentă şi viscol până joi, la ora 18:00. După intervalul menționat, vremea va deveni geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa, în special în centrul, estul şi sudul ţării.

Teodora Cumpănaşu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat pentru Știrile B1 TV că în Dobrogea și Bărăgan va continua să ningă pe parcusul întregii zile și a nopții, însă de vineri se vor opri ninsorile, făcând loc temperaturilor foarte scăzute.

În Dobrogea și Bărăgan va continua să ningă, dar de mâine dimineață ninsorile nu mai sunt de interes pentru țara noastra, ciclonul se retrage către centrul și estul bazinului Mării Negre, dar se va instala gerul în mare parte din țară”, a declarat Teodora Cumpănașu.

Aceasta a precizat că începând de vineri temperaturile vor coborî sub -10 grade, în mare parte din țară temperaturile minime vor fi cuprinse între -16 și -6 grade, sau chiar sub -20 de grade în estul Transilvaniei.

În București, vremea va fi de asemenea geroasă, temperaturile maxime vor fi în jur de -8 grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -15 grade.

Gerul cuprinde România: Temperaturile scad alarmant

Embed: " />

Prognoza meteo pentru perioada 26-29 ianuarie:

În țară:

Joi, vremea va continua sã se rãceascã, iar în jumãtatea de sud a ţãrii va fi închisã şi va ninge. În Muntenia, Dobrogea şi sudul şi centrul Moldovei vântul va continua sã prezinte intensificãri, viscolind ninsoarea şi spulberând zâpada. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi 0 grade, uşor mai ridicate în vest. Noaptea va fi ger în regiunile estice, nordice şi centrale, iar la scara întregii ţãri temperaturile minime se vor situa, în general, între -16 şi -6 grade.

Vineri,
vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în sudul ţãrii, unde, mai ales ziua, va mai ninge local, iar în sud-est vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi pe litoral. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi doar izolat va fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi 0 grade, uşor mai ridicate în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -19 şi -9 grade. Vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, geroasã mai ales noaptea şi dimineaţa în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros, pe arii restrânse, mai ales în regiunile sudice, va mai fulgui, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi 0 grade, uşor mai ridicate în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -19 şi -9 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã local în zonele joase, asociatã cu depunere de chiciurã.

Duminică, vremea continuă să se racească. Cerul va fi mai mult noros și va ninge în sudul și estul țării și pe arii mai restrânse în centru. Maximele vor fi cuprinse între -4 si 4 grade.

În București:

Joi, vremea va continua sã se rãceascã şi va fi închisã. Temporar va ninge, iar vântul va mai prezenta intensificãri, viscolind ninsoarea. Temperatura maximã va fi de -5…-4 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -9 grade.

Vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea. Cerul va fi mai mult noros şi temporar, îndeosebi în prima parte a zilei, vor mai fi condiţii de fulguialã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimã va fi de -13…-11 grade.

Sâmbătă, vremea va continua să fie rece. Ninsorile încetează, vor fi condiţii de ceaţă, cu temperaturi medii de -7 grade.

Duminică
, vremea continuă să fie rece. Ceaţa persistă pe parcursul întregii zile, iar termometrele vor înregistra -6 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”