Gesturile făcute de Primarul Timișoarei, pentru a atrage atenția că fructele și legumele românești nu mai au gust (FOTO)

Gesturile făcute de Primarul Timișoarei, pentru a atrage atenția că fructele și legumele românești nu mai au gust (FOTO)
Foto: stirileprotv.ro

Primarul Timișoarei a ales o manieră cel puțin interesantă de a se plânge că nici măcar fructele și legumele produse în România nu mai au gust. Nicolae Robu a adus la o conferință de presă o tavă pe care se aflau mai multe legume şi un măr.

”S-a ajuns ca noi să renunţăm la acele soiuri care erau foarte gustoase, cu gust plăcut şi să cultivăm soiuri care produc acelaşi tip de legume şi fructe care ne-au invadat într-o anumită perioadă, doar din străinătate. Am ajuns acum să le producem noi înşine”, a declarat Nicolae Robu, citat de Adevărul.

Edilul a declarat că, în studenție, primea căpșuni de la soacra sa, pe care le ținea în camera de cămin, iar acestea miroseau de pe holul clădirii. În schimb, la ultimele cumpărături pe care le-a făcut, nu a mai luat fructe și legume, ci doar niște ”bibelouri”.

”Dacă închid ochii şi trec prin faţa nasului acest obiect şi apoi îl iau pe acesta, sau pe acesta (n.r. – mirosind legumele şi fructele cu ochii închişi), îmi este imposibil să spun ce mi-a fost în vecinătatea nasului şi vă asigur că am mirosul foarte bine dezvoltat”, a continuat Nicolae Robu.

Foto: Adevărul

Primarul a mai declarat că autorităţile statului ar trebui să intervină, astfel încât să poţi să găseşti produse de calitate, chiar şi la un preţ mai ridicat.

”Te jenezi la cumpărături să tot iei din ladă câte un fruct, să apropii de nas, până poate dai peste unul, că găseşti mai multe sortimente, care miroase şi prin asta îţi dă speranţe că e mai gustos.

Eu pot să îi înţeleg pe oameni că în disperare, văzând că nu mai rezistă pe piaţa concurenţială, cică cu egalitate de şanse constituită, disperaţi, recurg şi ei la alţii şi ca să facă faţă renunţă la soiurile pe care le-au cultivat de-a lungul timpului şi trec la soiuri mai productive, mai eficiente la vânzare. Cei care cultivă produse de calitate, trebuie să existe un sprijin. Egalitatea de şanse este pentru toţi, dar mai puţin pentru căţei. Cam astfel de vremuri trăim astăzi. Propovăduim egalitatea, dar subvenţia nu e aceeaşi pentru cultivatorul român cu a cultivatorului din marea putere x. Nu e normal să fie aceeaşi subvenţie dacă produsele ajung pe o piaţă pe care nu mai există nicio facilitate?”, a mai afirmat Robu, citat de Adevărul.

Ultima oră