Gilda Popescu: Dată fiind creșterea numărului de cazuri, se impune cel puțin în aglomerări și în locuri cu risc de infectare să purtăm masca FFP2, care asigură o protecție de până la 92% (VIDEO)

Gilda Popescu: Dată fiind creșterea numărului de cazuri, se impune cel puțin în aglomerări și în locuri cu risc de infectare să purtăm masca FFP2, care asigură o protecție de până la 92% (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Olivier Donnars

Având în vedere că numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut și în România, se impune să purtăm masca FFP2 – care asigură o protecție de până la 92% – cel puțin în aglomerări sau în alte locuri cu risc de infectare, a declarat lector univ. dr. Gilda Popescu, specialist pneumolog, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gilda Popescu, pe B1 TV, despre evoluția pandemiei la nivel național și masca de protecție FFP2

Întrebată ce concluzie am putea trage de pe urma noului bilanț COVID-19 și dacă acesta a fost provocat de varianta Omicron sau este mai degrabă rezultatul interacțiunii sporite din perioada sărbătorilor, dr. Gilda Popescu a spus: „Semnalele de alarmă au fost trase și au fost lucruri demonstrate, că aglomerările populaționale, acolo unde nu se păstrează măsurile de protecție, vor duce la creșterea numărului de cazuri. De aceea, se pare că totuși ceea ce s-a întâmplat acum de sărbători sunt de fapt cauzele creșterii acestui număr de cazuri impresionant și, din păcate, cu un număr mare de decese”.

„Datele culese până acum privind tulpina care circulă în momentul de față, care a început să aibă transmitere comunitară, Omicron, transmiterea fiind de trei ori mai frecventă, mai mare decât pentru celelalte tulpini, a fost deja semnalată și poate ar fi trebuit ca populația să fie sensibilizată și pe cât posibil să evite tocmai aceste aglomerări. (…) Mi se pare că am ascultat chiar dimineață la știri, Guvernul impunând purtarea măștii de protecție cred că este o măsură absolut necesară în această perioadă, când vorbim despre un virus a cărui transmitere este mult mai frecventă decât tulpinile pe care le știam”, a continuat ea.

Referitor la măștile FFP2, specialistul pneumolog a declarat: „Specialiștii care au lucrat în domeniul bolilor transmisibile știu ce înseamnă masca FFP2. Este masca indicată pentru persoanele care lucrează sau stau într-un mediu cu risc ridicat de infectare. Dată fiind creșterea numărului de cazuri, se impune cel puțin în aglomerări, la locul de muncă, în care suntem la risc să ne infectăm, să purtăm această mască FFP2, care asigură o protecție până la 92%”.

„Masca FFP3, pe care o poartă specialiștii chiar în mediul în care se tratează bolnavii, asigură o protecție de 98%, până la 99%. Dacă știm că există această transmitere rapidă, va trebui ca în mediul cu aglomerări mari de populații, în care nu știm statusul, dacă sunt sau nu infectați, mai ales că tipul acesta de virus este în general asimptomatic, poate în aceste medii este absolut necesar să purtăm masca FFP2”, a adăugat dr. Gilda Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”