Grav accident de circulaţie pe Autostrada Sibiu – Orăştie, fiind implicate 15 persoane. A fost activat planul roșu de intervenție

Grav accident de circulaţie pe Autostrada Sibiu – Orăştie, fiind implicate 15 persoane. A fost activat planul roșu de intervenție
Sursa Foto: IGSU

Un grav accident de circulație rutieră s-a produs miercuri după-amiază pe autostrada A1, pe sensul Deva – Sibiu. În incident au fost implicate un autoturism si un microbuz în care se aflau nu mai puțin de 15 persoane.Autoritățile competente au activat planul roșu de intervenție.

Accidentul s-a soldat cu victime. Mai exact, opersoană a murit, iar alta care inițial rămăsese încarcerată a fost extrasă și i se acordă îngrijiri medicale.

Accident rutier pe Autostrada Sibiu – Orăştie, în judeţul Alba

Conform primelor informații, sunt 15 persoane implicate, dintre care 1 încarcerată și 1 decedată.

”Alba/ localitatea Tărtăria, Autostrada A1, sensul Deva-Sibiu – accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz. Din informaţiile preliminare, sunt 15 persoane implicate, dintre care 1 încarcerată şi 1 decedată”, au transmis, miercuri, reprezentanții Inspectoralutui General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

La fața locului au intervenit șase ambulanţe SMURD şi o autospecială aServiciului de Ambulanță Județeană , unechipaj de descarcerare şi oautospecială de stingere. Totodată, către locul intervenţiei se deplasează un elicopter SMURD.

”Având în vedere numărul mare de victime, la locul intervenției acționează 1 elicopter și 15 echipaje medicale. Se deplasează și punctul medical avansat din cadrul ISU Hunedoara.”, se mai arată în comunicatul transmis de IGSU.

Numeroase incidente

Un altaccident grav în care au fost implicate două autoturisme și cinci persoane, a avut loc luna trecută, pe DN2, în localitatea Moviliţa.

“O femeie în vârstă de 42 de ani, din comuna Moviliţa, conducea un autoturism pe DN2, aceasta ar fi efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure fiind impactată de un alt autoturism, care circula regulamentar în aceeaşi direcţie”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Ialomiţa, Ludmila Dascălu.

În urma impactului, au rezultat mai multe victime, printre care şi doi copii. Victimele au fost transportate la spital în Bucureşti şi Urziceni. De asemenea, cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.

Agenții de poliție au întocmit un dosar penal pentru vătămarecorporală din culpă.