Greva controlorilor de trafic aerian a fost suspendată (VIDEO)

Greva controlorilor de trafic aerian a fost suspendată (VIDEO)
Foto: romatsa.ro

UPDATE:Florin Diaconu, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), a anunțat că începând cu ora 12.10 a fost suspendată greva controlorilor de trafic aerian, informează Agerpres.

"Am declarat greva suspendată de la ora 12:10. Acum se merge la Tribunalul București. Procesul începe la 13:30", a anunțat Diaconu.

Judecătorii de la Tribunalul București au amânat marți, pentru câteva ore, procesul în care Regia Autonomă Administrația Română a Controlorilor de Trafic Aerian — ROMATSA contestă în instanță legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian.

Marți este ziua în care vom vedea foarte puţine avioane pe cer. Controlorii de trafic de la ROMATSA intră în grevă generală. Sindicaliştii au fost luni la negocieri cu ministrul Transporturilor, însă discuţiile nu i-au mulţumit. În contrapartidă, ministrul Răzvan Cuc a anunţat că le trimite corpul de control pe cap, informează B1 TV.

”Intenționez pentru o clarificare a tuturor problemelor care au apărut în mass-media să trimit și corpul de control la ROMATSA”, a spus Răzvan Cuc.

Anunţul ministrului Transporturilor a venit chiar la finalul negocierilor pe care le-a avut cu sindicaliştii ROMATSA, negocieri care s-au soldat cu un eşec.

Controlorii de trafic de la ROMATSA intră în gravă generală: Doar o treime din cursele programate vor decola

#DIRECT_ONE_h4okh9#

”Va începe greva generală așa cum am anunțat-o anterior. În urma discuțiilor cu domnul ministru și cu reprezentanții ministerului Transporturilor și ai Autorității Aeronautice Civile din România există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt”, a anunțat sindicalistul Gabriel Tudorache.

Sindicaliştii au anunţat că vor rămâne în conflict cu ministerul până când cele 50 de revendicări pe care le au vor fi soluţionate.

”Conflictul nu se încheie. Cele 50 de revendicări pe care le avem, pentru care am deschis acest conflict colectiv de muncă nu au cum să se închidă”, a mai spus Tudorache.

Aşadar, ameninţări şi de o parte şi de cealaltă într-un conflict din care cei mai afectaţi ieşim tot noi. Doar o treime din cursele programate vor decola pe perioada grevei, iar pe aeroporturile din toată ţara vă aşteaptă un adevărat infern.