Greva de la STB ar putea continua și în zilele următoare. Vasile Petrariu: Soluția de rezolvare este demisia sau revocarea directorului general STB (VIDEO)

Greva de la STB ar putea continua și în zilele următoare. Vasile Petrariu: Soluția de rezolvare este demisia sau revocarea directorului general STB (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicușor Dan

Liderul sindicatului de la STB, Vasile Petrariu, a declarat luni că greva ar putea continua dacă în cursul zilei de astăzi nu se ajunge la o soluție. Acesta a precizat că un pas pentru deblocarea situației este demisia directorului general STB.

Liderul sindicatului de la STB, despre continuarea grevei

„Astăzi sunt în traseu mai puține vehicule decât au fost ieri, iar dacă protestul nu va fi aplanat astăzi, aceste circa 150 de vehicule, mâine vor deveni 10%. Asta înseamnă că nu vor putea face față în traseu și va fi o mare problemă pentru că este zi de lucru.

Am facut o solicitare ieri catre Consiliul de Administratie. Am primit aseara un raspuns prin care ni s-a condiționat această întâlnire cu încetarea conflictului . Noi ne-am consultat cu oamenii și ne-au spus foarte clar că nu se pune problema de așa ceva. Soluția de rezolvare este demisia sau revocarea directorului general”, a declarat liderul sindicatului de la STB.

Acesta a spus că demisia directorului general este un prim pas pentru deblocarea negocierilor:

„Demisia directorului general înseamnă deblocarea acestei situații, după care în regim de urgență să începem discuțiile cu cei care vor fi mandatați să începem discuțiile legate de contractul colectiv de muncă, condițiile de muncă, parc de vehicule, etc.

Salariații vor decide în continuare ce se va întâmpla.Începând cu primarul general și terminând cu directorul general , la mijloc fiind și consiliul de administrație și nu în ultimul rând PNL care patronează acest lucru și îl susține pe acest director general…e un mare semn de întrebare, de ce să stea un București în loc pentru ca un om să fie susținut acolo. Asupra acestui om planează foarte multe suspiciuni că lucrurile nu sunt în ordine”, a mai spus liderul de sindicat.

Acuzațiile primarului Nicușor Dan, pe fondul protestelor angajaților STB

De partea cealaltă, primarul Nicușor Dan susține că unii angajați STB s-au alăturat grevei pentru că ar fi „intimidați” de sindicat. Duminică a postat fostul userist mesajul, pe pagina sa de Facebook.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a scris primarul pe Facebook.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly
15:52 - Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă