EXCLUSIV. Prima reacție a Ambasadei Suediei în cazul grevei de la Electrolux Satu Mare

EXCLUSIV. Prima reacție a Ambasadei Suediei în cazul grevei de la Electrolux Satu Mare

De câteva săptămâni, la Satu Mare, se desfășoară cea mai mare mișcare sindicală din zona privată din ultimii ani. Sute de muncitori de la Electrolux sunt în grevă, după ce au solicitat patronilor suedezi 2 lei în plus pe oră.

În acest caz, Confederația Națională Sindicală ”Cartel ALFA” și-a îndemnat muncitoriisă trimită reclamații și către Ambasada Suediei din Bucureşti.

Produsele Electrolux îmbunătățesc viața a milioane de oameni din întreaga lume. Compania celebrează anul acesta #100ani, alături de clienți și parteneri.

Credeți că muncitorii care investesc muncă, dedicație, pricepere în realizarea lor ar trebui să ia și ei parte la această aniversare? Să se bucure de un trai mai bun?

Ce credeți Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest? Merită și ei un mesaj de felicitare? Sau de susținere pentru cererile lor juste?”, potrivit mesajului publicat de Cartel ALFA pe Facebook.

Într-un răspuns trimis la solicitarea B1.ro, , Ambasada Suediei la București susținecă că instituția ”nu se implică în niciun alt mod în conflicte de muncă”.

Ambasada nu exprimă opinii și nu se implică în niciun alt mod în conflicte de muncă”, a precizat instituția, pentru B1.ro.

În ultimele luni, Ambasada Suediei la București a trollat în repetate rânduri instituțiile publice din România (cazul aprobării bugetului de stat, chestiunea autostrăzilor etc.), dând exemple despre cum merg lucrurile în propria țară. Iată că în contextul unui eveniment care implică direct o firmă din Suedia (Electrolux), reprezentanții Ambasadei au ales să nu facă nicio postare.

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”