Haos în învățământ. Sorin Cîmpeanu, despre situația școlilor private: A fost o neînțelegere în plan juridic. Regret confuzia, ea va trebui reglată urgent (VIDEO)

Haos în învățământ. Sorin Cîmpeanu, despre situația școlilor private: A fost o neînțelegere în plan juridic. Regret confuzia, ea va trebui reglată urgent (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a explicat din nou cum s-a ajuns ca instituțiile de învățământul de stat să intre în vacanță de luni, timp de două săptămâni, dar școlile și grădinițele de stat să-și continue activitatea. Cîmpeanu a spus că a fost o confuzie, o neînțelegere juridică, iar aceasta trebuie corectată urgent deorece și copiii care învață în privat trebuie protejați.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre funcționare școlilor private și de stat

„Ca ministru am acceptat varianta de compromis prin care am dat două săptămâni de vacanță suplimentară, în ideea de protecție a elevilor atât din mediul privat, cât și din școlile de stat Acest lucru trebuia să se întâmple fără diferențiere. Numai că regimul juridic e diferit, deci se impun soluții diferite.

Soluția pentru școlile și grădinițele de stat a fost clară. Prin articolul 7 din Hotărârea CNSU nr 91, Ministerul Educației a fost abilitat să emită Ordinul de ministru prin care se instituie vacanță între 25 octombrie și 5 noiembrie, lucru pe care Ministerul Educației l-a făcut.
Articolul 8 din Hotărârea CNSU nu mai abilitează Ministerul pentru că nu intră în jurisdicția Ministerului Eucației acrastă posibilitate de reglementare. Ar fi trebuit transpusă în Hotărârea de Guvern. Articolul 8 din Hotărâra CNSU are 8 1 și 8.2. 8.2 a reglat suspendarea prezenței fizice în after-schooluri și a fost preluată în Hotărârea de Guvern, iar 8.1 a suspendat prezența fizică în grădinițe și școli private și nu a mai fost preluată în Hotărârea de Guvern”, a explicat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Întrebat dacă nu a avut niciun cuvânt de spus în această situație, Cîmpeanu a răspuns: „Am precizat că dacă nu se va prelua în Hotărrea de Guvern, nu va putea produce efecte, căci în Hotărârea CNSU articolul 10 spune că acest lucru se poate face doar dacă e validat prin Hotărârâre de Guvern”

„Sunt convins că a fost o neînțelegere în plan juridic, o neînțelegere regretabilă care a făcut ca azi, acum, să fie oconfuzie pe care o recunosc și o regret, una care va trebui reglată urgent. Trebuie protejați și elevii din învățământul privat, că altfel ar fi discriminare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident