Haos la pașapoarte de Ziua Copilului. În mai multe orașe din România s-au format cozi de zeci de metri

Haos la pașapoarte de Ziua Copilului. În mai multe orașe din România s-au format cozi de zeci de metri
Sursa foto: tion.ro

De Ziua Copilului, bucureștenii au trecut printr-un adevărat calvar la serviciul Pașapoarte din București, unde cozile s-au întins pe zeci de metri.

De Ziua Internațioanlă a Copilului, Prefectura București a inițiat proiectul „Pașaport pentru vacanțe’’. Sute de părinți, împreună cu copiii au decis să stea la coadă pentru reînnoirea pașapoartelor.

De vină pentru situția creată este programul special pentru bugetari în contextul zilei de 1 iunie. Programul de lucru cu publicul a fost stabilit la nivelul instituțiilor prefecturilor județene.

Chiar dacă 1 iunie este zi nelucrătoare, angajații Serviciilor Publice Comunitare de Pașapoarte au fost la datorie. Aceștia au preluat exclusiv cererile pentru pașapoartele minorilor. Acest lucru s-a întâmplat în București, Giurgiu sau Călărași.

Haos la pașapoarte în Timiș

Cozi interminabile au fost și în județul Timiș. Deși angajații ar fi avut dreptul, conform legii, la o zi liberă, la inițiativa prefectului Mihai Ritivoiu trei ghișee au preluat documentele timișenilor care au dorit ca micuții lor să aibă pașapoarte. Cele 108 bonuri de ordine corespund cu 175 de pașapoarte, ce vor fi eliberate în curând exclusiv minorilor, scrie presa locală.

Prefectul Mihai Ritivoiu a anunțat că numărul ghișeelor va fi suplimentat.

„Mă bucură că inițiativa de a se lucra într-o zi liberă exclusiv pentru cei mici la Serviciul de Paşapoarte a găsit mulți doritori. Pentru că încă de la primele ore au fost multe solicitări, am suplimentat ghişeele şi am emis numere de ordine. Suntem totuşi limitați fizic de numărul cadrelor disponibile. Vă promit că vom repeta inițiativa în cel mai scurt timp! Îi asigur pe părinți că se va găsi înțelegere în această vară pentru cei ce vor să plece în concediu cu copiii”, a anunțat prefectul de Timiș.

Urmăriți B1TV.ro și pe