Horia Constantinescu (ANPC), despre situația de pe litoral: Comerțul românesc pare că îmbracă forma unei specule a momentului. Toată lumea se plânge de prețuri. Nicio Autoritate nu poate interveni (VIDEO)

Horia Constantinescu (ANPC), despre situația de pe litoral: Comerțul românesc pare că îmbracă forma unei specule a momentului. Toată lumea se plânge de prețuri. Nicio Autoritate nu poate interveni (VIDEO)
Preşedinte ANPC, Horia Constantinescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comerțul românesc pe litoral pare că îmbracă forma unei specule a momentului, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, luni, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Ce a spus Horia Constantinescu (ANPC), pe B1 TV, despre situația de pe litoralul românesc

Întrebat ce se întâmplă cu litoralul românesc, oficialul a explicat: „Din păcate, comerțul românesc în zona de care vorbiți pare că îmbracă forma unei specule a momentului, în sensul că, da, într-un sezon toată lumea se plânge de prețurile foarte mari la tot pachetul de servicii și de produse puse la dispoziția consumatorilor”.

„Nicio Autoritate nu poate interveni, cu toate că la un moment dat a existat un act normativ ce stabilea prețurile maximale ce pot fi percepute în sezon. A rămas undeva în arhiva actelor normative ce parcă prevesteau situațiile pe care le semnalam”, a adăugat președintele ANPC.

Întrebat câte controale poate face ANPC pe litoral prin inspectorii pe care îi are, el a afirmat: „Haideți să facem o primă comparație, vă rog, cu o Autoritate cu atribuții similare, și aici mă refer la colegii de la sanitar-veterinar, ce au la dispoziție câteva mii de echipe. Noi avem 360 de comisari la nivel național, dintre aceștia am avut serii de câte 32 în Comandamentul Litoral și Tulcea, adică am avut câte opt pe fiecare locație, plus coordonatorii constănțeni, undeva la o medie de 35 de comisari prezenți pe întreg litoralul. I-am rugat pe aceștia să înțeleagă necesitatea întocmirii a minim două acte, trei acte pe zi per comisar”.

„Faceți un calcul, haideți să spunem o medie de 60 de acte pe zi, raportate la câteva mii de operatori economici de pe litoral. Nu suntem neapărat o picătură într-un ocean, pentru că măsurile complementare, comunicarea cu dumneavoastră, cei din presă, arată că la acest moment suntem una dintre cele mai ferme autorități și încercăm să transmitem că acolo unde vom găsi abateri grave și foarte grave cu siguranță măsurile sunt total intransigente”, a continuat Horia Constantinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal