Horia Georgescu: Sunt convins că am fost folosit. Fostul șef ANI vorbește despre o conspirație care a dus la arestarea sa (VIDEO)

Horia Georgescu: Sunt convins că am fost folosit. Fostul șef ANI vorbește despre o conspirație care a dus la arestarea sa (VIDEO)

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, a declarat joi seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că este de părere că a fost folosit în diferite jocuri politice.

”Astăzi, după ce văd lucrurile în mecanica în care au avut loc și cristalizându-se informațiile și datele pe care le am, sunt convins că am fost folosit, involuntar din partea mea, poate și ilegitim, pentru că nu eu am fost generatorul anumitor situații. Trebuie inversată piramida responsabilității și gândită strict din perspectiva celor care au gândit aceste lucruri, celor care aveau puterea să facă aceste lucruri. Trebuie fiecare să-și asume lucrurile așa cum au fost, așa cum eu mi le asum. Eu cred că, din punct de vedere legal, Agenția Națională de Integritate nu a grețit cu absolut nimic și a procedat legal, conform atribuțiilor pe care le avea. Eu nu știu ce a fost în spatele acestor sesizări și dacă au fost interese personale dincolo de limita instituțională pe care unii actori le-au avut”, a spus Georgescu.

Întrebat pe cine a supărat atât de tare astfel încât să fie arestat, acesta a răspuns: „Sunt două perspective. Una – s-a împiedicat aflarea adevărului cu privire la sesizarea în cazul anumitor persoane care ulterior au ocupat funcții de vârf în statul român și a doua perspectivă era că eu eram prea apropiat de Victor Ponta cu care jucam tenis. Astea au fost cele două elemente care au creat o conspirație care au dus la arestarea mea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.