Horia Georgescu, despre protocolul ANI-SRI: Nu are nimic din ceea ce e prezentat public, în alte protocoale

Horia Georgescu, despre protocolul ANI-SRI: Nu are nimic din ceea ce e prezentat public, în alte protocoale

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, a declarat joi, după audierea din Comisia de control al activității SRI că protocolul încheiat între ANI și SRI era unul tehnic, dar că nu poate dat detalii despre conținutul acestuia pentru că este vorba despre un document clasificat, informează Agerpres.

„Protocolul dintre SRI şi ANI nu are nimic din ceea ce este prezentat public în alte protocoale. Protocolul are la bază aspecte ce ţin de tehnicitatea unor procese IT şi infrastructură critică. Deci, nu are elemente de interes pentru discuţiile din spaţiul public. Ajuta din punct de vedere tehnic, pe infrastructura IT, dar este un protocol tehnic. Dacă va fi desecretizat veţi vedea în detaliu ce este acolo, dar nu vă pot spune mai departe deoarece are încă caracter clasificat”, a explicat fostul șef al ANI, informează Știripesurse.ro.

Georgescu a mai spus că sesizările venite de la SRI pentru ANI nu erau în baza protocolului de colaborare.

„Nu, sesizările nu erau în baza protocolului, erau date în baza legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate şi a competenţelor SRI. (…) Serviciul transmitea punctual o informaţie despre o anumită stare de incompatibilitate sau conflict de interese, aceasta era distribuită în cadrul agenţiei către inspectorii de integritate pe un parcurs procedural clar, delimitat de lege şi de procedurile interne, iar ulterior dosarul îşi urma cursul urmând ca agenţia, după ce confirma aceste informaţii, să sesizeze instanţa sau parchetul”, a explicat fostul şef al ANI, adâugând că instituția pe care a condus-o furniza „date statistice acolo unde au fost confirmate informaţiile sau nu, dar sub nicio formă alte detalii”.