Hunedoara: Peste 40.000 de credincioşi s-au rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Prislop

Hunedoara: Peste 40.000 de credincioşi s-au rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Prislop
Foto: hunedoaralibera.ro

Peste 40.000 de credincioşi s-au rugat timp de două zile la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara.

Zeci de mii de persoane au trecut, vineri, pragul Mănăstirii Prislop din judeţul Hunedoara, pentru a aprinde o lumânare şi a depune flori la mormântul părintelui Arsenie Boca, la 25 de ani de la moartea acestuia, scrie Mediafax.

Oamenii s-au rugat pentru sănătate, pentru familie, rude şi pentru prieteni.

În timpul slujbei de pomenire, peste 15.000 de credincioşi s-au aflat în Mănăstirea Prislop, iar pe parcursul celor două zile de rugăciune peste 40.000 de pelerini, potrivit Jandarmeriei, au aşteptat la cozi de peste un kilometru pentru a atinge crucea de la mormântul părintelui.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colțurile țării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioși ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia altor sărbători religoase.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.