Imagini dezolante după Congresul PNL. Uite ce au lăsat liberalii în urmă, la Romexpo, după vot (VIDEO)

Imagini dezolante după Congresul PNL. Uite ce au lăsat liberalii în urmă, la Romexpo, după vot (VIDEO)

Miile de oameni care au participat sâmbătă la Congresul PNL de la Roexmpo au lăsat o mizerie de nedescris. În urmă delegaților liberali au rămas multe sticlele de apă și alte băuturi, si materialele cu cei doi candidati, aruncate pe jos, in sala. Din peisajul dezolant nu au lipsit nici măștile abandonate pe scaune.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nici la capitolul prevenţie împotriva COVID-19, politicienii nu au dat dovadă de mai multă atenție. Chiar dacă în Bucureşti rata de infectare a trecut de 4 la mia de locuitori, cei 5000 de delegați s-au înghesuit fără să ţină cont de măsurile sanitare, impuse pe timp de pandemie. Unii au fost surprinși fără mască de protecție sau cu ea purtată sub nas. Unui delegat chiar i s-ar fi făcut rău și a fost solicitată o ambulanță.

PSD a sesizat normele anti-COVID

De altfel, PSD a sesizat mai multe instituții ale statului, reclamând că evenimentul nu respectă măsurile anti-COVID impuse chiar de un Guvern din care face parte PNL. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a reproșat liberalilor că le-au cerut românilor să urmeze reguli pe care ei înșiși nu le respectă.

Liberalii, în schimb, au susținut că sunt amenajate centre de testare COVID, că toți participanții sunt vaccinați, că poartă cu toții mască și că este asigurată distanțarea între persoane.

„Avem acolo 15.000 de mp, asta înseamnă că dacă vin 5.000 de delegați, respectăm cei 3 mp pentru fiecare persoană. Vor fi cu măști, certificat verde, centru de testare, toate condițiile de siguranță vor fi respectate”, declara, joi, premierul Florin Cîțu, candidat la președinția PNL.

Cine a câștigat președinția PNL?

Florin Cîțu a câștigat președinția PNL cu 60% dintre voturile valabil exprimate. Contracandidatul său, Ludovic Orban, a luat 40%.

2.878 de voturi a primit Cîțu, iar 1.898 a luat Orban. 72 de voturi au fost anulate.