„În doi ani, Apolodor din Damasc a ridicat podul de la Drobeta, iar acum nu facem un kilometru de autostradă într-un an”. O elevă trage un semnal de alarmă despre situația din Mehedinți

„În doi ani, Apolodor din Damasc a ridicat podul de la Drobeta, iar acum nu facem un kilometru de autostradă într-un an”. O elevă trage un semnal de alarmă despre situația din Mehedinți
Foto: Adevărul.ro

Doi adolescenți din Botoșani și Vâlcea sunt de părere că autoritățile din Mehedinți nu respectă istoria.

Tinerii sunt membri ai unei organizații de tineret din România și iau parte la o tabără de istorie dacică în Drobeta Turnu Severin.

Dezordinea din curtea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier şi din jurul Piciorului Podului lui Traian i-a determinat pe elevi să ajungă la această concluzie.

Tinerii sunt de părere că dacă autoritățile locale nu iau nicio măsură, elevii, studenții și oamenii din oraș ar trebui să facă ceva în acest sens.

„Am venit acum două săptămâni cu familia şi cu câteva rude care sunt plecate în străinătate şi am intrat pe acolo, pe marginea Dunării, dar când au văzut drumul plin de gropi şi bălţi au rămas uimiţi. În jurul podului gunoaie aruncate, nici măcar iarba nu au tăiat-o, totul este o paragină, iar în curtea muzeului e groaznic ce este acolo, te mănâncă şerpii şi câinii. Am citit pe o pancartă că trebuiau finalizate lucrările până la 23 august 2012. Păcat, este un oraş plin de istorie”, spune Cosmin Dragu, de 18 ani, elev al Liceului Tehnologic „Petrache Poenaru” din Bălceşti (Vâlcea), informează Adevărul.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)