În linie dreaptă pentru noul an școlar / Cât costă uniformele elevilor

În linie dreaptă pentru noul an școlar / Cât costă uniformele elevilor
Sursa Foto: Freepik

Deși ne despart mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar, mulți părinți și-au făcut deja lista de cumpărături și au început să ia cu asalt supermarketurile pentru a face primele achiziții. Aglomerație este și în magazinele de uniforme sau în atelierele de croitorie, acolo unde elevii ajung pentru primele măsurători.

Școlile private vin cu ținute distincte, dar și școlile de stat nu rămân indiferente în ceea ce privește uniformele, încercând să își impună un stil propriu.

Cât costă uniformele pentru noul an școlar

Elevii își poartă cu mândrie uniformele, ținute pe care și le pregătesc cu mult înainte de primul clopoțel. Prețurile sunt însă mai piperate de la an la an, atât în rândul școlilor private, cât și în ceea ce privește uniformele de la școlile de stat.

Cămășile, pantalonii, sacourile sau vestele, toate pot fi făcute pe comandă la startul noului an școlar.

„Avem câteva modele standard, însemnând veste tricotate, cardigane tricotate, mai nou și hanorace și echipament de sport, iar pe lângă acestea mai sunt cămăși și variante de fuste pentru fete sau pantaloni. Ele pot fi brodate cu ecusoane în funcție de școala respectivă. De exemplu, tricourile polo sunt undeva la 40 de lei, vesta este 60 de lei, cardiganele 70 de lei”, a declarat Ariana Radu, director de comunicare, pentru PRO TV.

Per total, atunci când părinții trag linie, o singură ținută completă ajunge la 300 de lei, însă, de cele mai multe ori, cei mici au nevoie și de uniforme de schimb, așa că prețurile pot depăși chiar și 500 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe