Înfrângere după înfrângere pentru Antena 1: „Vocea României” a depășit pentru a cincea oară „X Factor”

Înfrângere după înfrângere pentru Antena 1: „Vocea României” a depășit pentru a cincea oară „X Factor”
Foto: burcescu.ro

Antena 1 încasează înfrângere după înfrângere în războiul audienţelor cu Pro TV. Pentru a cincea oară consecutiv, show-ul Vocea României a învins X-Factor.

Postul din Pache Protopopescu a avut un rating mediu de 14,4 puncte, faţă de doar 9,1, cât a înregistrat televiziunea familiei Voiculescu.

Show-ul transmis de Pro Tv, Vocea României, a surclasat pentru a cincea oară consecutiv emisiunea similară de pe Antena 1, X FActor.

Pro TV a înregistrat un rating de 14,4 puncte şi un share de 30,8% la nivelul publicului comercial. Peste 2,7 milioane de români au urmărit Vocea României la minutul de aur. De partea cealaltă, Antena 1 a obţinut un rating de doar 9,1 puncte şi o cotă de piaţă de 19,6%.

Postul din bulevardul Pache Protopopescu a depăşit clar televiziunea familiei Voiculescu şi la nivelul publicului urban. Astfel, Pro TV s-a impus cu un rating de 11,8 puncte şi un share de 22,2% în timp ce Antena 1 a avut o audiență medie de 8.5 puncte de rating și 16% share.

Pro TV a rămas lider detaşat şi la nivel naţional, cu o audiență medie de 11.3 puncte de rating și o cotă de piaţă de 21.4% , faţă de 7.7 puncte de rating și 14.6% share pentru Antena 1.

Situaţia devine tot mai îngrijorătoare pentru angajaţii Antenei în condiţiile în care rezultatele din această toamnă par a fi invers proporţionale cu investiţiile făcute. Pro TV se impune săptămână de săptămână în războiul audienţelor, în ciuda faptului că trustul finanţat de Dan Voiculescu a racolat în acest an mai multe vedete dar şi foşti manageri din grupul Pro.