Îngrijorați, unii părinţii au amânat întoarcerea la școală din cauza gripei și au prelungit vacanța la munte

Îngrijorați, unii părinţii au amânat întoarcerea la școală din cauza gripei și au prelungit vacanța la munte
Foto: Pixabay

Luni, 9 ianuarie, a început școala, însă nu toți elevii s-au întors în bănci.

De teamă că cei mici s-ar putea îmbolnăvi de gripă, unii părinți au decis să îi țină departe de aglomerația din școli. Așa că și-au prelungit vacanța la munte, unde este aer curat.

Zăpada de pe pârtii, fie ea și artificială, a fost motiv de bucurie.

Părinții prelungesc vacanța la munte de teama gripei

Potrivit unui reportaj realizat de ProTV, pârtia cu zăpadă artificială din staţiunea Rânca este la fel de aglomerată ca într-o zi de weekend. Părinții și-au adus copiii să se bucure de atmosfera de iarnă, chiar dacă, oficial, școala a început de ieri.

„E frumos. Cu trei copii, nepoți, verișori, cu toți. Am luat și noi un pic de vacanță”, a declarat un părinte.

Cei care au urcat la munte au avut parte și de tarife speciale la cazare. Unii cabanieri au lăsat și la 100 de lei camera pe noapte, în condițiile în care de Revelion prețul era triplu.

„Prețurile în timpul săptămânii sunt altele, mai mici decât în weekend și s-a prelungit puțin sezonul de vacanță”, a mărturisit Constantin Pănescu, cabanier.

Sunt anunțate ninsori pentru zilele următoare, ceea ce va face și mai frumoase zilele petrecute la munte.

La Azuga, pe pârtiile Sorica și Cazacu, mai mulţi copii au luat primele lecții de schi.

„În prima zi este greu, dar după începi să te obişnuieşti şi după ţi se pare uşor. Îmi place să mă dau cu sania, să fie zăpada mai curată ca să pot să arunc cu bulgări.”

Îngrijorați, unii părinţii au amânat întoarcerea la școală, din cauza gripei

„Vrem să îl ţinem, să îl ferim de cazurile astea care sunt”, a declarat un părinte. „Or să se întoarcă de săptămâna viitoare. Au fost puţin răciţi şi nu or să meargă. (Reporter: Vă e teamă şi de gripă?) Da, da.”

Chiar dacă temperaturile sunt destul de ridicate, pe pârtii este zăpadă artificială și se anunță aglomerație.

„Foarte mulţi copii s-au programat şi după vacanţă. De marți de la 9 la 16 este full. Ne mai trebuie zăpada sus în partea superioară a pârtiei şi mormanele care sunt făcute le vom căra cu ratracul pe pârtie, ca niciodată”, a declarat Pintenaru Andrei, coordonator școală de schi.

Pentru o noapte de cazare în Azuga, turiștii plătesc în jur de 200 de lei în această perioadă, iar o lecție de schi cu instructor costă 150 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe