INHGA: Debitul Dunării rămâne sub media multianuală a lunii august, în perioada 10-17 august

INHGA: Debitul Dunării rămâne sub media multianuală a lunii august, în perioada 10-17 august

Debitul Dunării, la intrarea în țară pe secțiunea Baziaș, va ajunge la 2.400 metri cubi/secundă, mult sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s), în timp ce pe majoritatea râurilor nivelurile se vor situa sub cotele de atenție, reiese din prognoza hidrologică, publicată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, valabilă pentru intervalul 10 – 17 august, notează Agerpres.

Așadar, susțin hidrologii, până pe 17 august, ora 7,00, debitul fluviului Dunărea la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi staționar în prima zi a intervalului, în scădere în următoarele patru zile, până la valoarea de 2.400 mc/s, apoi staționar până la sfârșitul intervalului, situându-se sub media multianuală a lunii august.

De asemenea, în aval de Porțile de Fier, debitele vor fi în scădere, mai puțin în prima parte a intervalului când vor fi în creștere ușoară pe sectorul Oltenița — Tulcea.

Debitele pe râuri vor fi, în general, staționare, potrivit specialiștilor INHGA, cu excepția cursurilor mijlocii și inferioare ale Crișurilor, cursul inferior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde vor fi scădere ușoară.

Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atenție.

Urmăriți B1TV.ro și pe