INSP: Transmitere comunitară în Pitești și în comunele învecinate a infecției cu varianta Delta a coronavirusului

INSP: Transmitere comunitară în Pitești și în comunele învecinate a infecției cu varianta Delta a coronavirusului
Teste pentru COVID-19

În municipiul Pitești și în comunele din zonă există evidențe care să indice o transmitere comunitară a variantei Delta a coronavirusului, cunoscută drept tulpina indiană, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, scrie G4 Media.

„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”, au transmis reprezentanții INSP.

În 24 iunie, autoritățile raportau primul deces din România al unei persoane infectate cu tulpina Delta a coronavirusului.

Primul deces în urma infectării cu varianta Delta a fost confirmat în România, în luna iunie. O femeie de peste 70 de ani, cu comorbidități, a decedat pe data de 18 iunie.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, a explicat în conferința de presă de joi, că „un caz pozitiv de infecție cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 noi cazuri de boală”, în timp ce ”un caz pozitiv cu tulpina britanică, dominantă în acest moment, poate să genereze alte 3-4 cazuri, (…) infecția cu tulpina inițială din Wuhan genera două noi cazuri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe