Investiții masive anunțate la una dintre stațiunile preferate ale lui Ceaușescu. După Revoluție a ajuns cunoscută pentru mizerie și maidanezi

Investiții masive anunțate la una dintre stațiunile preferate ale lui Ceaușescu. După Revoluție a ajuns cunoscută pentru mizerie și maidanezi

Eforie Sud a fost una dintre cele mai frecventate destinații de vacanță de la Marea Neagră, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. După ’89, stațiunea a fost lăsată în paragină, dar la mai bine de 30 de ani de la evenimentele sângeroase, Ministerul Mediului anunță investiții importante.

În maxim doi ani de zile, plajele din stațiunea Eforie Nord vor fi lărginte, pe modelul Eforie Nord, Mamaia și Năvodari, promite Guvernul. Vineri, 4 iunie, lucrările au fost demarate în prezența lui Tanczos Barna, ministrul Mediului. Acestea fac parte dintr-un proiect mai amplu, finanțat din fonduri europene.

Plaje late de 100 de metri la Eforie Sud

Eforie Sud se numără printre stațiunile cumai mari probleme de infrastructură, de pe litoralul românesc. În ceea ce privește suprafața de plajă, situația este foarte gravă. În unele zone, pâlcurile de nisip s-au scufundat complet în mare. Noile plaje vor avea o lățime de 100 de metri, potrivit proiectului. Șase diguri noi vor fi construite în Eforie Sud, iar zona de înnisipare vizează 6 kilometri lungime.

Valoarea totală a proiectului de lărgire și protejare a plajelor de pe litoralul românesc este de840 de milioane de euro. 85% din investiție vor reprezenta fondurile europene.

Eforie Sud,Eforie Nord, Olimp, Jupiter, Venusși Neptun sunt stațiunile de la Marea Neagră în care Nicolae Ceaușescu a dat ordin să se construiască masiv.