Ioan Chelaru, vicepreședintele Senatului: Verificarea listelor electorale nu putea fi făcută acum o lună. Nu putem imputa asta Guvernului

Ioan Chelaru, vicepreședintele Senatului: Verificarea listelor electorale nu putea fi făcută acum o lună. Nu putem imputa asta Guvernului
Foto: mesagerulneamt.ro

Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat pentru B1 TV că amânarea unui verdict din partea Curții Constituționale în privința referendumului va permite actualizare listelor electorale care au fost actualizate ”ultima oră în 2002 sau 2003.”

”Aceste liste, la finalul lunii august, trebuie să arate exact situația reală” spune Chelaru care nu a știut să răspundă dacă într-adevăr această verificare este posibilă în curs de o lună.

Chelaru a refuzat să considere că vina pentru inadvertențele din listele electorale aparține Guvernului Ponta.

”Nu putea fi făcută acum o lună. După opinia mea trebuia făcut o dată la cinci ani de zile. Ce facem acum? Imputăm guvernului Ponta care este de două luni de zile? Nimeni nu a știu exact cât este diferența” a mai spus Chelaru.

Pe de altă parte, o actualizare parțială a listelor a avut loc în 2011. Potrivit unui material al Evenimentului Zilei, în 2011 au fost controlate doar 1.241 de primării, 40% din totalul acestora, cerând primarilor să modifice de urgență listele electorale care conțineau persoane care nu mai erau în viață. USL a susținut că numărul persoanelor decedate și care s-au aflat pe listele electorale de la referendum a fost de 1,77 de milioane.

Ioan Chelaru, despre amânarea verdictului

Embed: " />