Iohannis, despre declaraţiile lui Mihalache după atacul din Londra: E pur şi simplu păcat

Iohannis, despre declaraţiile lui Mihalache după atacul din Londra: E pur şi simplu păcat
Foto:Evz

În cazul lui Dan Mihalache am înţeles că au fost nişte exprimări care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate, ceea ce e pur și simplu păcat, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Reacția vine după ce ambasadorul României la Londra a fost aspru criticat pentru declarațiile făcute după ultimul atentat comis în capitala Marii Britanii. Inițial, acesta a afirmat că speră să nu fie români printre victime, de parcă viața oamenilor de altă naționalitate nu ar conta și ea, apoi a susținut că în noaptea atacului se afla la o nuntă în România și că el nu poate să-și planifice nășiile în funcție de atentate. Mai mult, Mihalache a afirmat nonșalant că atacul din Londra i-a stricat un pic seara. (Detalii AICI)

”Nu am urmărit în detaliu. Nu e treaba mea să urmăresc în detaliu ce declară ambasadorii, dar am înţeles că au fost nişte exprimări care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate. E pur şi simplu păcat, fiindcă tragedia s-a produs şi atunci trebuie să abordăm chestiunea cu maximă seriozitate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

În schimb, președintele și-a exprimat admirația față de românul care a adăpostit mai mulți oameni în timpul atentatului.

”E demn de toată stima. E un exemplu pentru tânăra generaţie”, a spus preşedintele despre Florin Morariu.

Întrebat dacă îl va decora, Iohannis a răspuns: ”E o idee care poate fi urmărită, de ce nu?”.