Ion Cristoiu: Ce crede SRI, dar n-are curaj s-o spună, despre refugiații pe care va trebui să-i primim noi?

Ion Cristoiu: Ce crede SRI, dar n-are curaj s-o spună, despre refugiații pe care va trebui să-i primim noi?

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său personal despre prima reacție a SRI în ceea ce privește criza refugiaților, chestiunea numărul unu a Europei, venită însă pe Facebook

„Iată c-am trăit s-o văd și pe asta! SRI reacționează pe Facebook la un eveniment din spațiul european. Presa românească urmărește și consemnează ce scrie SRI pe Facebook!”, scrie ziaristul.

Jurnalistul și-a exprimat de nenumărate ori părerea că în această problemă România are una dintre cele mai bune expertize din Europa, deoarece “are în această problemă Expertiza SRI. Ori SRI e un Serviciu consultat de serviciile secrete aliate în două mari domenii: Lumea arabă și Spionajul rusesc”.

Mesajul postat pe rețeaua de socializare de SRI doar expune problema, fără să aducă însă aducă explicații suplimentare, deși stă în menirea sa să facă expertize în chestiuni de interes național.

„Refugiații sînt de obicei persoane atît de buimăcite de ce li s-a întîmplat că le e greu să ceară și-o coajă de pîine, și dacă li se dă o coajă de pîine mulțumesc. Refugiații din aceste zile se definesc prin ceea ce aș numi conștiința drepturilor pe care le au ca refugiați. Ei se bat cu polițiile din țările prin care trec, se urcă în trenuri cu forța, năvălesc pe autostrăzi, într-un cuvînt fac în Europa ceea ce la ei în țară n-ar cuteza să facă în veci. Prin asta, dar mai ales prin manipularea presei planetare ei pot fi definiți drept Teroriști care amenință nu cu centura de grenade, ci cu încălcarea drepturilor lor sacre de refugiați.

Crede SRI, dar n-are curaj s-o spună în public, că principala problemă a imigranților nu va fi, cum susține Traian Băsescu, comportamentul religios, ci un lucru unic în istoria refugierilor din întreaga lume- Folosirea în chip terorist împotriva Autorităților din fiecare țară unde ajung a drepturilor lor sacre de refugiați?”, mai adaugă acesta.