Ion Cristoiu: D-ale democraţiei babuine: De ce i-a ales Dacian Cioloş pe cei patru ca să fie noi miniştri şi nu pe alţii? D-aia!

Ion Cristoiu: D-ale democraţiei babuine: De ce i-a ales Dacian Cioloş pe cei patru ca să fie noi miniştri şi nu pe alţii? D-aia!
Foto: evz.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat în “Gândul de vineri”, de pe blogul personal motivul pentru care premierul Dacian Cioloș i-a ales pe cei patru miniștri să-i destituie din funcție și nu pe alții.

„Locul celor patru miniştri daţi afară a fost ocupat de Sorin Buşe (Transporturi), Mircea Dumitru (Educaţie), Dragoş Tudorache (Comunicaţii), Maria Ligor (Relaţia cu românii de pretutindeni).

Şi-n cazul celor patru numiţi de Dacian Cioloş şi binecuvîntaţi de preşedinte pot pune întrebarea: De ce i-a ales Dacian Cioloş pe aceştia şi nu pe alţii? Şi ca şi-n cazul celor remaniaţi pot răspunde: D-aia”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul explică că în România postdecembristă fie că era vorab de președinte, fie de premier, fiercare își justifica în fața opiniei publice orice decizie importantă.

„Acestei practici tipice regimurilor democratice i s-a pus capăt o dată cu venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.

Beneficiind de cea mai puternică Poliţie Politică din Istoria României, Klaus Iohannis ştie că supravieţuirea sa la Cotroceni nu depinde de Poporul român. Nici parvenirea sa la Cotroceni n-a depins de Poporul român.

Prin urmare, Klaus Iohannis a ridicat la rang de politică de stat înlocuirea explicării, a justificării unei decizii cu dispreţuitorul: D-aia!

Din nenorocire, de acest nărav s-a molipsit şi Dacian Cioloș.

Nu întîmplător. A fost o vreme cînd Dacian Cioloş era numai pupici cu Poporul. Se explica şi se justifica în chip democratic.

A fost vremea cînd se temea că Parlamentul îl va lua de tur şi-l va rostogoli pe scările Palatului Victoria.

Parlamentul a intrat în vacanţă. La reluarea sesiunii parlamentare e greu de crezut că majoritatea parlamentară (întruchipată de şantajatul Liviu Dragnea şi de trimisul în judecată Călin Popescu Tăriceanu) va depune moţiune de cenzură.

Nici o grijă din partea asta pentru Dacian Cioloş. Nici o grijă nici cu viitorul locul de muncă după alegeri. Sistemul îi pregăteşte o rămînere în postul de premier.

Premier al Guvernului de Uniune Naţională, care să transpună în practică Proiectul de ţară, la care Dacian Cioloş lucrează”, a încheiat Cristoiu.