Ion Țiriac şochează: „Trăim sub o teroare mai mare de 5 ori decât pe vremea Securităţii. Dosarele de corupţie sunt ridicole şi ne facem de râs în toată lumea”

Ion Țiriac şochează: Trăim sub o teroare mai mare de 5 ori decât pe vremea Securităţii. Dosarele de corupţie sunt ridicole şi ne facem de râs în toată lumea

Omul de afaceri Ion Ţiriac a făcut declaraţii şocante cu privire la dosarele de corupţie care au ajuns în atenţia publică.

El susţine că românii au ajuns să trăiască „oarecum sub o teroare mai mare de 5 ori decât Securitatea pe vremea ailaltă”.

„România nu e o ţară coruptă. E doar o percepţie moştenită din generaţie în generaţie”, a declarat, la Digi24, Ion Ţiriac.Omul de afaceri consideră că dosarele de corupţie de la noi sunt „ridicole şi ne facem de râs în toată lumea, dacă vorbim despre ele”.

„Noi trăim oarecum sub o teroare mai mare de 5 ori decât securitatea pe vremea ailaltă. Trăim pentru asta și vă dau cuvântul de onoare că un mare politician de la Bruxelles mi-a spus: băi Țiriac, voi ați ajuns într-o situație în care dacă nu faceți nimic nu puteți să greşeşti. De frică ca nu cumva să vă ia cineva, mai bine nu faci nimic, care nu e corect. Refuz să recunosc treburi că DNA, ANI, money, toate treburile astea. Eu am o Constituție, am o lege, un minister al Justiției care îmi dă peste degete dacă fac ceva, dar nr. 1 care trebuie respectat e acea prezumție de nevinovăție”, a spus Ion Țiriac.

El consideră că prioritatea autorităţilor nu ar trebui să fie trimiterea la închisoare a celor care fură de la stat, ci recuperarea prejudiciului.
Ion Ţiriac a mai afirmat că ştie din surse sigure că România trebuie să aştepte de trei ori mai mult decât alte state, atunci când solicită finanţare de la Bruxelles.
„Trebuie să eliminăm aceste complicații care vin odată cu banii care sunt și legile colaterale care vin, aoleu să nu cumva să înșeli că îți tai degetele. Păi până să înșel, lasă-mă să îmi fac treaba. Ai greșit. De ce am greșit? Nu ai plătit taxe 50 de lei. De ce? Că așa este. Pușcăria! Nu. Ia plătește dumneata taxele, aia 50 de lei, mai dă și 10 lei amendă. Data viitoare să nu mai faci.
Pe mine nu mă interesează să bag pe unul la pușcărie, eu cetățean de rând. Îi mai plătesc și ăluia pușcăria. Mă interesează să recuperez acești bani. În toate legile din Europa îi interesează asta. Nu trebuie să îi copiem pe toți, dar să ne aliniem la un status care ne face și respectați și ne face cinste nouă ca să ne acoperim găurile din trecut, începând de la infrastructura, terminând cu organizațîi statale. Suntem o națiune tânără”, a adăugat fostul tenismen.

Omul de afaceri a vorbit şi despre haosul fiscal legislativ care a produs o falie între mediul privat şi stat.
„Dacă creștem numai din consum, nu prea e creştere. Probabil știe domnul Isărescu. Spunând treaba asta nu văd cum am acoperi aceste găuri pentru că la fiecare treabă majoră pe care statul român o are în special cu Bruxelles trebuie să aștept de 3 ori mai mult în timp decât o altă țară. Va spun în cunoştinţă de cauză. Noi, românii, am ajuns acolo și am spus: dl președinte noi suntem corupți, fii atent când îți punem în față proiectul asta, te rog să îl verifici bine. Atunci îl verifică de 4-5 ori mai mult și până să îl verifice de 2 ori s-a terminat treaba demult. Aici am ajuns. Ne trebuie pe cineva care se duce acolo și se bate din toate punctele de vedere”, arătat Ion Ţiriac.