ÎPS Calinic, despre homosexuali: „Să-şi schimbe orientarea, care s-a dovedit a fi nocivă pentru trup şi suflet”

ÎPS Calinic, despre homosexuali: „Să-şi schimbe orientarea, care s-a dovedit a fi nocivă pentru trup şi suflet”
IPS Calinic / Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopul Sucevei îi îndeamnă pe homosexuali ”să-și schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă și pentru trup, și pentru suflet”.

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, susține că „o persoană cu o altă orientare sexuală” are nevoie de „sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun care îl va pune pe drumul rânduit de Dumnezeu”, pentru că homosexualitatea s-a dovedit ”nocivă și pentru trup, și pentru suflet”, iar persoanele gay trebuie ”să-și schimbe orientarea”, scrie Monitorul de Suceava.

„Ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală (fără a întreține relații sexuale între același gen, pur și simplu o altă atracție), lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei?”, este întrebarea publicată pe site-ul Arhiepiscopiei.

”Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului”

La această întrebare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a precizat la rubrica „Răspunsul Ierarhului”: „Să-și schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă și pentru trup, și pentru suflet!”.

De asemenea, acesta a explicat că „la duhovnic te duci așa cum ești, cu bunele și cu relele săvârșite, ca în fața lui Hristos, fără să te rușinezi. Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului, nu când trebuie să-l spovedim”.

ÎPS Calinic este convins că „sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun îl va pune pe cel la care faceți referire pe drumul rânduit de Dumnezeu. Spor și binecuvântare în acest demers de venire în sine!”.

În septembrie, IPS Calinic a fost testat pozitiv cu SARS-COV-2. Inițial, a fost tratat la reședința de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”, iar apoi a fost transferat la Spitalul din Iași.

Șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea, a murit din cauza infecției cu COVID-19.

Cine este IPS Calinic Dumitriu, arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales pe 21 iulie 2020 “pe noul întâistătător al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților’.

Pentru acelaşi post, de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a mai candidat şi Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Cele două propuneri au fost făcute în urma ședinței Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din data de 11 iulie.

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul s-a născut pe 18 noiembrie 1957, în oraşul Iaşi. După liceu și stagiu militar, în 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în 1984 a fost tuns în monahism. În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

Tags: