ISU, despre accidentul feroviar din Brașov: Din două vagoane se scurge motorină, dar aceasta este absorbită cu materiale speciale

ISU, despre accidentul feroviar din Brașov: Din două vagoane se scurge motorină, dar aceasta este absorbită cu materiale speciale

Accidentul feroviar din Brașov în care 7 vagoane ale unei garnituri de tren care transporta motorină a pus în alertă autoritățile, iar șeful ISU Brașov, Stelian Rechițean, a declarat că s-a intervenit cu mai multe autospeciale ale ISU, asigurând locul pentru a nu exista poricolul de explozie.

„O garnitură de tren încărcată cu peste 1.600 de tone de motorină a deraiat în județul Brașov. În urma accidentului, 7 vagoane au deraiat, dintre care 5 s-au răsturnat iar 2 au rămas în poziție verticală. Deraierea nu a fost urmată de incendiu și nici nu au fost înregistrate victime. În momentul de față, se va lucra la scurgerea controlată a motorinei și transportul acesteie în mașini speciale, dar și ridicarea acestor vagoane cu o macara specială de către cei de la CFR. Până în momentul de față nu au fost pericole deosebite, dar vom rămâne la locul accidentului. Am intervenit cu 5 mașini și o autospecială SMURD. Acestea sunt la fața locului și vor rămâne aici, pentru a asigura faptul că nu va fi pericol de explozie”, a spus Rechițean.

Despre combustibilul scurs, reprezentantul ISU a declarat că din 2 vagoane răsturnate se scurge o cantitate mică de motorină, dar aceasta este absorbită cu materiale speciale.

„Din 2 vagoane, curge motorina, dar nu o cantitate mare. S-a luat măsura de a pune saci absorbanți în locurile în care s-a observat scurgere de combustibil. De asemenea, unul dintre vagoane este fisurat, dar foarte puțină motorină se scurge prin acea crăpătură. Deocamdată nu se știe ce a produs acest accident”, a transmis șeful ISU Brașov.