ISU Prahova a amendat un centru comercial care montase separatoare pentru a restricționa accesul persoanelor fără certificat verde

ISU Prahova a amendat un centru comercial care montase separatoare pentru a restricționa accesul persoanelor fără certificat verde
Foto: Inquam Photos / George Călin

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a amendat, miercuri, un centru comercial din municipiul Câmpina care montase separatoare mobile pentru a nu le permite persoanelor care nu dețin certificat verde să intre în zona magazinelor neesențiale.

ISU Prahova: Amendă pentru un centru comercial care montase separatoare pentru a restricționa accesul persoanelor fără certificat verde

Un punct de vedere emis de ISU Prahova arată că instituția s-a autosesizat pentru că în spațiul public au apărut imagini și comentarii referitoare la situația din patru centre comerciale aflate în Ploiești și Câmpina, unde fuseseră montate aceste separatoare mobile, astfel că a fost dispusă o acțiune de verificare.

„Au fost executate 4 controale (au fost verificate exclusiv căile de evacuare), în urma cărora au fost identificate 4 nereguli. Trei dintre acestea au fost soluţionate, iar cea de-a patra urmează să fie remediată în cursul zilei. În urma verificării au fost aplicate 3 avertismente şi o amendă de 2.500 lei”, spune ISU Prahova.

O situație asemănătoare a avut loc și într-un hypermarket din Buzău, unde administratorii au montat garduri înalte pentru a delimita accesul în funcție de certificatul verde.

Până în prezent, în România au fost eliberate peste 9 milioane de certificate COVID-19, a precizat marți Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al campaniei de vaccinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe