ISU Prahova, despre incendiul de la Brazi: A izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul

ISU Prahova, despre incendiul de la Brazi: A izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul
Captură Video ph-online.ro

Inspectoratul pentru Situații de Ugență (ISU) Prahova anunță că, cel mai probabil, incendiul de la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi a fost provocat. Potrivit unor precizări ale ISU Prahova, totul s-ar fi întâmplat din cauza ”folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul”.

Precizările ISU Prahova despre incendiul de la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi

„Incendiul de la Brazi a izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major”, au transmis reprezentanții ISU Prahova, citați de Agerpres.

Incendiul a fost stins, joi, la aproximativ 30 de ore de când a izbucnit, iar în urma acestuia o persoană a fost găsită decedată.

În curtea operatorului economic a fost descoperită o bicicletă, ceea ce a condus la ipoteza că în interiorul halei s-ar putea afla cineva.

“Mai sunt focare vizibile, însă cu siguranţă arde mocnit pe dedesubt, acolo unde nu avem acces să ajungem cu apă. Colegii au pătruns în zona afectată, acolo unde am presupus că poate fi persoana şi au găsit-o”, a transmis ISU Prahova miercuri.

Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, societatea de incinerare a deșeurilor din Brazi avea activitatea suspendată.

O cantitate foarte mare de deșeuri a ars la Brazi, ceea ce a provocat degajări mari de fum. Locuitorii din zonă au fost avertizați asupra pericolului prin mesaje de tip RO-Alert.

Urmăriți B1TV.ro și pe