Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, va vizita România săptămâna aceasta

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, va vizita România săptămâna aceasta
Sursă foto: Hepta - Al Drago

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai. Ea se va întâlni cu refugiați ucraineni și voluntari care îi ajută, cu membri ai serviciilor americane și cu personalul din ambasade.

Jill Biden, vizită în România

Pe 6 mai, soția președintelui Joe Biden se va întâlni cu militarii americani aflați la baza Mihail Kogălniceau, apoi va merge la București pentru a se întâlni cu oficiali ai Guvernului, cu personalul ambasadei SUA, cu profesori care lucrează cu copii ucraineni, dar și cu alți voluntari care au grijă de refugiați.

Duminică, Ziua Mamei în SUA, Biden se va întâlni cu refugiați ucraineni, mame și copii, a transmis biroul ei de presă, potrivit Reuters.

În Slovacia, Jill Biden va discuta cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari.

Amintim că, pe 11 martie, în România a venit vicepreședinta SUA, Kamala Harris.

Nancy Pelosi, vizită în Ucraina

Duminică, Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților din SUA, a mers la Kiev și s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„America este ferm alături de Ucraina. (…) Facem ce e necesar pentru a ajuta poporul ucrainean, care apără democrația pentru poporul său și pentru întreaga lume”, a transmis Pelosi.

Aceasta a precizat că delegația americană i-a transmis președintelui Zelenski un mesaj de recunoștință pentru modul în care conduce Ucraina în această perioadă grea. Delegația urmează să ajungă în Polonia, unde va avea discuții inclusiv cu președintele Andrzej Duda.

Adam Schiff, președintele US House Intelligence Committee, a declarat că „este doar o chestiune de timp” până când Joe Biden va vizita Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”