Jose Manuel Barroso, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Timișoara. Cioloș: A susținut cu tărie finalizarea negocierilor și aderarea României la UE

Jose Manuel Barroso, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Timișoara. Cioloș: A susținut cu tărie finalizarea negocierilor și aderarea României la UE

Universitatea de Vest din Timişoara, parte a Consorţiului “Universitaria”, membru al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), a decernat, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum Excelenţei Sale, prof. univ. dr. Jose Manuel Durao Barroso.

“Preşedinte al Comisiei Europene pentru o perioadă de 10 ani, Jose Manuel Durao Barroso a susţinut România în drumul său european în vederea implementării măsurilor structurale şi de consolidare fiscală, precum şi a avansării României pe calea reformelor, în special în domeniul justiţiei şi al luptei împotriva corupţiei”, se arată într-un comunicat de presă al CNMR

La eveniment au fost prezenţi, printre alții, Prim-ministrul Dacian Cioloș, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, co-președintele PNL Vasile Blaga, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.

„O să vorbesc în calitatea și onoarea pe care am avut-o, de a fi colaboratorul lui de mai bine de patru ani. Au fost patru ani în care am învățat enorm, patru ani în care nu doar m-am atașat Europei, dar am înțeles Europa foarte bine, pentru că am avut în fruntea mesei acelor întâlniri de colegiu de comisie un optimist incurabil, amorezat de Europa, dar nu prin idealism, ci prin cunoașterea ei profundă și am avut parte, aproape săptămânal, de aceste cure de optimism european”, a spus Cioloș, cu ocazia ceremoniei de acordare de către Universitatea de Vest Timișoara a titlului de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, scrie Agerpres.

El a mai subliniat că Jose Manuel Barroso este cel care a susținut cu tărie finalizarea negocierilor și aderarea României la UE.

CNMR a fost reprezentată atât de gazda evenimentului, domnul prof. univ. dr. Marilen Pirtea, în calitate de vicepreşedinte al CNMR, cât şi de domnul Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinte al Coaliţiei şi preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor.