Judecătorii au decis eliberarea lui Sorin Ovidiu Vântu. Sentința nu e definitivă

Judecătorii au decis eliberarea lui Sorin Ovidiu Vântu. Sentința nu e definitivă

Judecătoria Sectorului 1 a decis judecarea în stare de libertate provizorie a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. În același dosar instanța a decis și judecarea în libertate a lui Ion Ilie Cezar, întrucât procurorii au atacat cu recurs hotărârea cei doi rămân în arest.

Recursul procuraturii va fi judecat la Tribunalul București.

Sorin Ovidiu Vântu și Ilie Cezar au fost trimiși în judecată, luni, pentru șantajarea managerului Realitatea TV Sebastian Ghiță. Prima înfățișare a procesului va avea loc pe 10 iunie la Judecătoria Sectorului 1. Judecătoria Sectorului 1 a fost  sesizată să se pronunțe în legătură cu legalitatea măsurii de arestare preventivă și a decis, marți revocarea acesteia.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, inculpații Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie Cezar l-au obligat pe Sebastian Ghiță, prin amenințări, să le dea suma de 150.000 de euro în schimbul promisiunii că nu îi vor rezilia contractul de management dintre compania acestuia Asesoft și Realitatea TV.

Ultima oră
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea
16:12 - Ședință cu scandal în Parlament. Enervat de întrebările despre gestionarea pandemiei, Raed Arafat a părăsit ședința Comisiei pentru drepturile omului
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)