Judecătorii care i-au condamnat la moarte pe soţii Ceauşescu, anchetaţi (VIDEO)

Judecătorii care i-au condamnat la moarte pe soţii Ceauşescu, anchetaţi (VIDEO)

Controversata Secţie de investigare a infractiunilor din justitie are în instrumentare dosarul completului de judecată care a decis, acum exact 30 de ani, condamnarea la moarte a cuplului Ceauşescu. Ancheta vizează infracţiunea de tratamente neomenoase. Doar că procurorul de caz are alte sute de dosare în lucru, aşa că deznodământul pare foarte îndepărtat.

CUTREMUR LA CASA REGALĂ! MEGHAN MARKLE ȘI-A LUAT ADIO! S-A AFLAT TOTUL DESPRE FUGA ÎN AMERICA

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dosarul privind procesul soţilor Ceauşescu a ajuns, iniţial, la Secţia Parchetelor Militare, conform deciziei Înaltei Curţi, numai că procurorii militari şi-au declinat competenţa, astfel că, fiind vorba de magistraţi, dosarul a poposit la vestita Secţie pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Acuzarea se axează pe infracţiunea numită tratamente neomenoase.

SURPRIZĂ URIAȘĂ DE LA GABRIELA CRISTEA ȘI TAVI CLONDA, ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI! NIMENI NU SE AȘTEPTA CA MINUNEA SĂ VINĂ ATÂT DE REPEDE!

Vă reamintim că, acum exact 30 de ani, în urma unui proces sumar, catalogat de mulţi drept o parodie sinistră, proces care a durat mai puţin de o oră şi jumătate, soţii Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost condamnaţi la moarte. Nu s-a pus nicio secundă problema vreunui recurs, iar sentinţa a fost executată în aceeaşi zi. Nici nu a fost prea greu, având în vedere că procesul s-a ţinut într-o cazarmă a unei unităţi militare din Târgovişte, iar execuţia a avut loc în aceeaşi cazarmă.

Completul de judecată a fost prezidat de magistratul Gică Popa, care avea să se sinucidă două luni mai târziu. Din partea acuzării, rechizitoriul a fost făcut de celebrul procuror Dan Voinea, el însuşi anchetat, iar avocaţii din oficiu au fost Nicolae Teodorescu şi Constantin Lucescu, acesta din urmă constituindu-se în feroce acuzator al celor pe care trebuia să-i apere. Acelaşi Lucescu a fost numit preşedinte al Tribunalului Militar.

Au fost prezenţi în sală nu mai puţin celebrii Victor Atanasie Stănculescu, acum decedat, Gelu Voican Voiculescu, dar şi Virgil Măgureanu, care avea să fie numit primul director al Serviciului Român de Informaţii.

Prin urmare, toţi cei implicaţi în procesul soţilor Ceauşescu, inclusiv Ion Iliescu, ar putea fi acum vizaţi de ancheta începută încă de acum doi ani.

Doar că procurorul de caz de la Secţia Specială are în lucru, înaintea acestui dosar, alte câteva sute care aşteaptă, aşa că nu se întrevede o soluţie în viitorul apropiat, cu atât mai mult cu cât nici soarta Secţiei Speciale nu este clară.