Klaus Iohannis, încă un ghinion: "Acum că s-a văzut cu sacii în căruță, președintele nu mai vede o greșeală și nici nevoia să se scuze"

Klaus Iohannis, încă un ghinion: "Acum că s-a văzut cu sacii în căruță, președintele nu mai vede o greșeală și nici nevoia să se scuze"

Președintele Klaus Iohannis explică în cartea sa ”Primul pas” episodul “Ghinion!” din campania electorală. Șeful statului mărturisește că replica a venit ca urmare a mediului neprietenos din emisiunea la care a fost invitat și a faptului că a “lăsat garda jos”.

”Nu întotdeauna astfel de întâlniri cu jurnaliştii decurg bine, aşa cum ţi‑ai dori de fiecare dată. Un astfel de moment, care mi‑a displăcut profund, a fost acela în care am rostit de‑acum celebra replică ‘Ghinion!‘, care a făcut deja istorie. Am trecut peste acel moment, însă admit că a fost doar vina mea, întrucât am lăsat garda jos. M‑am dus la o emisiune unde am considerat că există un mediu prietenos, dar m‑am trezit faţă în faţă cu un moderator foarte agresiv. Şi, în loc să‑mi păstrez calmul, cum procedez în mod normal, am reacţionat la atacul moderatorului, lucru pe care apoi nu l‑am mai făcut. Concluzia este cât se poate de simplă: nu pot să‑l fac mai bun pe omul din faţa mea, dar pe mine pot să mă fac mai bun. Mulţi au fost şocaţi de acel moment şi au crezut că a fost o mare greşeală. Eu nu am perceput lucrurile aşa”, scrie Klaus Iohannis în noua sa carte, potrivit gandul.info.

Jurnalistul Cătălin Striblea amintește că explicația șefului statului la doar câteva zile după acest incident, în campania electorașă, a fost cu totul altul.

“A fost un răspuns neinspirat, am avut o zi proastă, îmi asum vina. Ghinionul există la dascăli, nu ca să mă scuz, Îmi cer scuze”, a spus Iohannis anul trecut.

În acest context, Striblea afirmă, într-un articol publicat pe site-ul personal, că Iohannis, după ce s-a văzut ales președinte, a uitat să menționeze și în carte scuzele pe care în campania electorală le-a cerut dascălilor pentru afirmația sa total neinspirat.

“Nu pot decât să trag o singură concluzie. Acum că s-a văzut cu sacii în căruță, domnul Iohannis nu mai vede o greșeală și nici nevoia să se scuze. Vede doar o prestație agresivă a ziaristului, care l-a scos din pepeni. Până la urmă, ce credeți totuși despre acest ghinion, domnule Iohannis? Nu cumva singurul moment de sinceritate din astea trei a fost chiar cel din fața lui Claudiu Pândaru?”, conchide realizatorul emisiunii Ultimul Cuvânt de pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe