La oraș e ca la țară! Oamenii din Gorj au început să crească păsări și porci ca să facă față scumpirilor

La oraș e ca la țară! Oamenii din Gorj au început să crească păsări și porci ca să facă față scumpirilor
Foto: Captură video

Într-un oraș din Gorj oamenii au găsit o soluție practică pentru a putea face față scumpirilor. Digi24 relatează că orășenii și-au construit ferme pentru animale la marginea localității. În acest context au apărut și noi locuri de muncă, este nevoie de paznici, care să țină hoții la distanță de fermele oamenilor.

Este și cazul lui domnul Marinică, care stă la oraș, dar programul său zilnic seamănă cu cel al unui om de la sat. La prima oră a dimineții, gospodarul trebuie să hrănească porcii.

Bărbatul a spus că o porție de mâncare pentru porci îi ajunge pe 3-4 zile, plus resturile de acasă. Le pune cartofi, luați la un preț mai mic, urzici.

Gospodărie la oraș altfel

Locuitorii din Bumbești-Jiu au fost nevoiți să învețe un nou tip de gospodărit. La periferia orașului, ei au amenajat adăposturi pentru animale. Acolo ei cresc găini, rațe, porci și alte animale pentru a depăși scumpirile.

„Am niște găini, porumbei, fazani, iepuri. Sunt chestii care ne ajută cât de cât. Vă dați seama că așa te duci și cumperi un ou de la stat, îl luați cu 60 de bani, nu?”, a spus un bărbat.

Marea problemă este lipsa unei rețele de apă în apropiere

Marea problemă a oamenilor e că nu au o rețea de apă în apropiere. Oamenii folosesc pentru animale apa pe care o captează de pe acoperiș atunci când plouă.

Construcția adăposturilor pentru animale a creat și noi oportunități de muncă. Cum este nevoie de paznici.

Orașul Bumbești-Jiu e în zona muntoasă din nordul județului Gorj și are aproximativ 8.000 de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse