Kovesi: Magistrații care au criticat dezincriminarea unor fapte de corupție sunt sau au fost anchetați. Eu am 47 de sesizări în 6 luni la Inspecția Judiciară. Cred că e destul de relevant… (VIDEO)

Kovesi: Magistrații care au criticat dezincriminarea unor fapte de corupție sunt sau au fost anchetați. Eu am 47 de sesizări în 6 luni la Inspecția Judiciară. Cred că e destul de relevant... (VIDEO)
Foto: Inquam Photos

Laura Codruța Kovesi a remarcat faptul că procurorii și judecătorii care au îndrăznit să-și facă treaba, dar și să se pronunțe public împotriva modificărilor aduse de PSD ALDE Legilor Justiției și Codurilor Penale au ajuns, cumva, să fie cercetați și anchetați. O coincidență… Fosta șefă DNA s-a dat chiar pe ea exemplu: după ani întregi de activitate impecabilă s-a trezit brusc, în doar șase luni, că are 47 de sesizări pe numele său la Inspecția Judiciară.

”Cred că nu sunt singura țintă. Cred că sunt foarte multe persoane, procurori și judecători, ținte. Sunt și alți colegi împotriva cărora s-au făcut plângeri, care sunt cercetați disciplinar, penal. De ce? Pentru că și-au făcut treaba, pentru că au îndrăznit să deranjeze? Toți procurorii și judecătorii care au avut poziții publice împotriva unor modificări care vizau dezincriminarea unor fapte de corupție sunt anchetați sau au fost anchetați de Inspecția Judiciară. Deci eu nu sunt singura situație. Poate că sunt mai vizibilă, poate că numărul de plângeri contra mea e mai ridicat. 47 de sesizări la Inspecția Judiciară în șase luni – cred că e destul de relevant. Dar nu sunt singura. Și atunci ne întrebăm de ce noi, oamenii care ne-am făcut treaba, suntem hărțuiți și tratați în acest fel. Adevărul va ieși la iveală, sunt convinsă”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)