Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul cu jurnaliștii Antena 3. Ce daune trebuie să plătească aceștia

Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul cu jurnaliștii Antena 3. Ce daune trebuie să plătească aceștia

Procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a câștiga procesul intentat postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi şi colaboratori ai acestuia.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au stabilit că Laurei Kovesi i-a fost încălcat dreptul la imagine, demnitate, onoare și viață privată, prin acuzațiile pe care angajații Antena 3 i le-au adus.

În consecință, Antena 3, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuctrebuie să-i plătească șefei DNA, în solidar, 300.000 de lei, dar și să-i prezinte scuze publice.

În 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA să primească daune morale de 250.000 de lei, din despăgubirile de 1 milion de lei pe care le ceruse, după ce jurnaliștii Antena 3 au acuzat-o, fără probe, că a mușamalizat ancheta în cazul lui Mircea Băsescu. Curtea de Apel Ploiești a stabilit acum că daunele trebuie să se ridice la 300.000 de lei.

Curtea de Apel Ploieşti a fost a treia Curte de Apel, după cea din Bucureşti şi cea din Piteşti, pe rolul căreia a ajuns procesul dintre Laura Codruţa Kovesi şi Antena 3.