Liderul Sindicatului Europol: Mașinile luate în 2001 aveau mai mulți cai putere decât BMW-urile pe care le vom achiziționa. Condițiile licitației, scrise atât de bine încât nicio altă marcă de mașină nu le-a putut îndeplini (VIDEO)

Liderul Sindicatului Europol: Mașinile luate în 2001 aveau mai mulți cai putere decât BMW-urile pe care le vom achiziționa. Condițiile licitației, scrise atât de bine încât nicio altă marcă de mașină nu le-a putut îndeplini (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a vorbit despre licitația controversată în baza căreia Poliția Română, instituție aflată în subordinea lui Lucian Bode, va cumpăra 600 de mașini BMW de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis. Cei care au scris caietul de sarcini „l-au scris atât de bine încât au prevăzut anumite condiții pe care nu le-a putut îndeplini nicio altă marcă de mașină”, a reclamat el, joi seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Liderul Sindicatului Europol, pe B1 TV, despre licitația controversată pentru achiziția de BMW-uri

„Discuția e puțin mai amplă. Acum, sigur, era nevoie de mașini de mare viteză pentru Poliția Rutieră, pentru că ultimele achiziții pe care le-am avut au fost în 2001, când am avut acele Passat-uri Combi care, culmea, atenție, aveau o mai mare capacitate cilindrică și mai mulți cai putere decât actualele BMW-uri pe care le vom achiziționa, dar asta e altă discuție”, spune Cosmin Andreica.

„Acum însă avem această licitație în care am avut un singur candidat – și asta pentru că, prin caietul de sarcini, cei care l-au scris, l-au scris atât de bine încât au prevăzut anumite condiții pe care nu le-a putut îndeplini nicio altă marcă de mașină și, astfel, în loc să avem o bază de selecție mult mai mare și o licitație competitivă, avem un singur ofertant, respectiv BMW, care s-a încadrat la specificațiile cutiei automate de viteză menționate în caietul de sarcini, cutie de viteză pe care nu o putem regăsi la alte modele de autoturisme”, a adăugat el.

Întrebat dacă se poate vorbi despre „o licitație cu dedicație”, liderul Sindicatului Europol a explicat: „Nu știu dacă este cu dedicație, nu am toate datele necesare, eu pot să mă raportez la ceea ce văd. Vedem câteva zeci de milioane de lei puse la bătaie de Poliția Română și vedem un singur ofertant, în condițiile în care știu că trăim într-o piață concurențială în care concurența este sufletul comerțului”.

Întrebat despre ce condiție de participare a fost vorba, Cosmin Andreica a precizat: „Era vorba despre o cutie automată de viteze formată din 8+1. Dacă, de exemplu, specificația era «cutie automată de viteze», intra orice alt autoturism”.

Urmăriți B1TV.ro și pe