Lista restricțiilor care intră în vigoare începând de duminică. Când se închid magazinele și de la ce oră nu mai este permisă părăsirea locuinței

Lista restricțiilor care intră în vigoare începând de duminică. Când se închid magazinele și de la ce oră nu mai este permisă părăsirea locuinței

Noi restricții intră în vigoare în întreaga țară, de duminică, după ora 18:00. Pentru a opri răspândirea noului coronavirus,Guvernul a adoptat, joi,hotărâreaprivind noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Care sunt restricțiile care intră în vigoare duminică

În toate localităţile în care incidenţa este mai mare de 4 la mie, agenţii economici vor închide la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică,iar deplasarea persoanelor în afara locuinţei, după ora 20.00, va fi permisă doar pentru câteva motive bine întemeiate.

În localitățile în careincidenţa este mai mare de 7,5 la 1000 de locuitori,agenţii economici vor închide la ora 18.00 în toate zilele săptămânii,iar deplasarea persoanelor în afara locuinţei, după ora 20.00, va fi permisă doar pentru câteva motive bine întemeiate.

Capitala a ajuns la o rată de infectare de 6,88, fiind deja adoptate noi măsuri de către CMBSU.

Restricțiiile care intră în vigoare pentruoperatoriieconomici

Prefectul Capitalei a explicat căoperatorii economici cuprinde tot ce înseamnă comerţ şi servicii, precum şi terasele, toate se vor închide.

 • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

 • Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.
 • Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale
 • Piețe vor funcționala jumătate dincapacitatea de persoane pe care le pot deservi.
 • Cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici
 • Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
 • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Restricții pentru populație

 • Plimbarea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă, dacă persoana rămâne în apropierea locuinței şi prezintă dovada că locuieşte în imobil
 • Orice persoană căreia îi este pusă viața în pericol în locuință, indiferent că este vorba despre violență domestică sau accidente casnice, se poate deplasa la secţiile de poliţie sau la centrele de primire.
 • Deplasarea către centrele de vaccinare este permisă
 • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia sărbătorii Paştelui se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în data de 28.03.2021, în intervalul orar 20.00 – 22.00.
 • Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui Catolic, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 03.04.2021 – 04.04.2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00.