Liverpool, ales oraș gazdă pentru Eurovision 2023 / Când va avea loc finala concursului

Liverpool, ales oraș gazdă pentru Eurovision 2023 / Când va avea loc finala concursului
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Marco Piovanotto

Liverpool a fost ales oraș-gazdă al ediției din anul 2023 a Concursului Muzical Eurovision, au anunțat reprezentanții BBC, televiziunea gazdă a competiţiei de anul viitor, scrie observatornews.ro.

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest va fi găzduită de Marea Britanie, ocupanta locului secund de la ediția din acest an, după ce în Ucraina, țara câștigătoare, nu se poate organiza un astfel de eveniment din cauza războiului.

Liverpool va găzdui Eurovison 2023

Organizatorii concursului au anunțat că semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, urmând ca marea finală să fie sâmbătă, 13 mai.

Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe Arena Liverpool de lângă râul Mersey, anunţă site-ul oficial al competiţiei, eurovision.tv.

Liverpool a fost ales oraș-gazdă în urma unui proces de licitație, care a examinat facilitățile de la locul de desfășurare, capacitatea de a găzdui delegațiile tuturor ţărilor participante, fani și jurnaliști, infrastructură și oferta culturală a orașului gazdă.

Liverpool este locul ideal pentru a găzdui cea de-a 67-a ediție Eurovision Song Contest în numele Ucrainei. Orașul este sinonim cu muzica și Liverpool Arena depășește toate cerințele necesare pentru a pune în scenă un eveniment global de această amploare. Am fost foarte impresionați de pasiunea pe care orașul a dat dovadă de a găzdui Concursul și de ideile lor pentru a-i plasa pe câștigătorii de anul trecut, Ucraina, în prim-plan”, a declarat Supravizorul executiv al Eurovision Song Contest, Martin Österdahl.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”