Locuri din România unde toamna este și mai frumoasă. Cele mai încântătoare destinații de vacanță

Locuri din România unde toamna este și mai frumoasă. Cele mai încântătoare destinații de vacanță
Sursa Foto: Flickr.com

Toamna este cea mai bună perioadă să pui la cale un tur prin țară, pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice din România.

Cu peisaje de-a dreptul impresionante, tradiții, dar și preparate culinare savuroase, toamna este anotimpul perfect pentru a ne bucura de o vacanță pe meleagurile țării noastre.

Cele mai frumoase destinații din țara noastră

Când vine vorba de destinații de vacanță, din fericire, România este țara care îți pune la dispoziție o mulțime de obiective turistice.
Zonele montane devin principala atracție în această perioadă.

Lacul Roșu

Este un lac de baraj natural, format după prăbușirea unui versant în anul 1838. Se găsește la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Valea în care se afla Lacul Roșu este ferită de frig și vânt, astfel turiștii pot respira aer proaspăt.

lacul rosu harghita

Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este situat în sud–vestul României, în județul Caraș-Severin și este destinația perfectă pentru drumeții.

Cheile Nerei se întind pe o distanță de 22 de km și sunt cele mai lungi din țară. În Parcul Național Cheile Nerei, turiștii mai pot admira: Cascada Beușnița, Lacul carstic Ochiul Beiului, Lacul Dracului și cascada Bigăr.

Cascadele din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Castelul Peleș

Castelul Peleș se află pe Valea Prahovei, în Sinaia, și este unul dintre cele mai cunoscute castele din România.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, castelul Peleş se număra printre cele mai moderne reşedinţe regale europene, beneficiind de electricitate, lift interior şi încălzire centralizată. Printre atracțiile principale ale Castelului Peleș menționăm: Sălile de arme, Biblioteca Regală, Sălile de teatru și de concerte și dormitorul regal.

Valea Drăganului

Se găsește în județul Cluj, în zona comunei Poieni. Parte din frumusețea peisajului de aici e data de Barajul Drăgan și lacul de acumulare pe care acesta îl împrejmuiește. Un loc bun pentru escapadele pentru persoanele care vor să se deconecteze de viața agitată de oraș.

destinatii romania

Parcul Național Retezat

Este o adevărată comoară a naturii, care găzduiește locuri de o frumusețe rară. Parcul Național Retezat este cunoscut datorită celor 80 de lacuri glaciare, unul dintre acesta fiind Lacul Bucura.

Vacanța de toamnă în România

Castelul Bran

Situat la 30 km de Brașov, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate castele din România, mai ales de către turiștii străini, care sunt curioși să afle legenda lui Dracula.

Castelul Bran • Cetate » outdooractive.com

România este o țară frumoasă care se mândrește cu orașe superbe

Orașul Brașov este unul dintre orașele cel mai des vizitate de către turiștii români și străini. Printre atracțiile turistice principale din Brașov menționăm: Biserica Neagră, Piața Sfatului, strada Sforii și Poiana Brașov.

Sibiul, cunoscut si sub denumirea germana Hermannstadt, este unul dintre cele mai reprezentative orașe din România, atât din punct de vedere turistic, cultural, cât și economic. Principalele atracții turistice din Sibiu sunt: Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal și Biserica Evanghelică.

Oraşul Alba Iulia, aflat în inima Transilvaniei, se mândreşte cu o tradiţie urbană de aproape 2000 de ani. În prezent, orașul Alba Iulia găzduiește cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina.

Târgu Jiu este unul dintre principalele orașe ale regiunii istorice Oltenia. Situat pe malul râului Jiu, orașul datează din anul 1400, când a fost atestat documentar, în timpul lui Mircea cel Bătrân.

Orașul Iași este cunoscut pentru numărul mare de mănăstiri, muzee, case memoriale și pentru pelerinajul Sfintei Parascheva. Printre cele mai vizitate atracții turistice din Iași se numără: Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Palatul Cultural Iași, Esplanada Elisabeta, cunoscută și ca Râpa Galbenă, Catedrala Romano-Catolică și Bojdeuca lui Ion Creangă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:11 - Trei escroci din Cluj-Napoca au păcălit mai multe persoane să plătească pentru locuințe inexistente
20:44 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, deplânge „gradul scăzut de alfabetizare ştiinţifică a elevilor” și vorbește despre „meritocrație” și rolul cercetării și inovării, „în jurul cărora trebuie construită România” (VIDEO)
20:41 - Mierea contrafăcută, tot mai greu de recunoscut / Specialiștii au explicat cum să îți dai seama dacă mierea nu este naturală
20:39 - Autoritățile din Iran au condamnat un cuplu de bloggeri la 10 ani de închisoare deoarece au dansat pe stradă (VIDEO)
20:10 - Drulă (USR): România e probabil singura ţară din Europa în care şeful poliţiştilor e hoţ. Chiar Bode a spus că plagiatul e furt / Predoiu e un aranjor la vârful Justiţiei, Deca are reflexe de tip securist şi Budăi menţine pensiile speciale (VIDEO)
20:06 - Simona Halep are parte de susținerea unei foste lidere mondiale: „Sper ca lucrurile să se rezolve curând”
20:04 - O companie din România a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână / Ce program vor avea angajații
19:51 - Povestea unui bucătar sibian, care a gătit pentru Donald Trump: „E multă presiune și multă muncă. Sunt lucruri de povestit nepoților”
19:34 - Un bărbat din Franța și-a aruncat câinele de la etajul 5. Ce a cauzat gestul extrem
19:33 - Un județ din România se află în top 5 cele mai primitoare destinații din lume / Care este motivul pentru care turiștii aleg să îl viziteze