Loredana este șofer de TIR în Marea Britanie de mai bine de cinci ani / Ce i-au făcut englezii ca să o umilească

Loredana este șofer de TIR în Marea Britanie de mai bine de cinci ani / Ce i-au făcut englezii ca să o umilească
Foto: Facebook Anuntul UK

Românca Loredana Zainea lucrează de mai bine de cinci ani ca șofer de TIR în Marea Britanie. Și-a dorit să calce pe urmele bunicului ei, șofer și el, așa că a luat drumul țărilor străine pentru a câștiga un ban. Englezii însă nu au primit-o așa cum ar fi trebuit, iar aceasta a povestit că a trecut de-a lungul timpului prin mai multe momente tensionate și neplăcute la locul de muncă, simțindu-se chiar umilită, notează cancan.ro.

Loredana are 28 de ani și a ales o meserie destinată mai mult bărbaților, însă a vrut să arate tuturor cât de bine se descurcă și ea în postura de șofer de TIR. A obținut permis de conducere la categoriile C, C+E și D, fapt care îi permite să se afle la volanul camioanelor și tirurilor. Examenele nu au fost pentru ea o problemă și le-a luat pe toate cu brio, iar ulterior s-a angajat la o companie din Marea Britanie.

Povestea Loredanei, românca șofer de TIR în Marea Britanie

Loredana locuiește în prezent în Daventry, Northamptonshire, și a mărturisit că în ultimii ani a fost deseori judecată de colegii ei englezi, confruntându-se cu diverse prejudecăți la locul de muncă.

„Deși îmi fac meseria cu responsabilitate, există șoferi de camion, bărbați, care mă judecă pentru felul în care arăt și pentru faptul că sunt femeie. Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat. Când urc în cabină și încep să conduc, ei însă văd imediat de ce anume sunt în stare și își schimbă rapid părerea despre mine. Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilitățile, pentru a nu fi judecată pentru slujba mea”, a povestit Loredana.

„Am fost șofer de camion în ultimii cinci ani. Bunicul meu a lucrat ca șofer de camion în România și el a fost inspirația mea. Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o împreună și mă lua cu el în cursele care nu erau prea îndepărtate. Aș fi atât de încântată să pot pleca acum cu el în cursă!”, a adăugat tânăra de 28 de ani, arată Dailystar.co.uk.

Urmăriți B1TV.ro și pe