Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale
Foto: puterea.ro

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a anunțat luni că lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale, una de aur, două de argint şi una de bronz, scrie Mediafax.

La olimpiadă, care s-a desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno în Cehia, au participat 44 de concurenţi din 10 ţări.

Alexandru Velea, laureat cu argint la ediţia precedentă, a câștigat anul acesta medalia de aur la Olimpiadă. Velea este elev în calsa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

Argintul a fost obținut de Rareş-Darius Buhai, elev în calsa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi Valentin-Marius Hârşan, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar medalia de broz a fost câştigată de Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană