Lovitură de teatru: Dosarul Revoluției ar putea fi mutat la altă instanță. Acesta e deja tergiversat de decenii (VIDEO)

Lovitură de teatru: Dosarul Revoluției ar putea fi mutat la altă instanță. Acesta e deja tergiversat de decenii (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lovitură de teatru în Dosarul Revoluției. Înalta Curte și-ar putea declina competența, pentru că Ion Iliescu nu mai este acuzat de ”înaltă trădare”, ci de ”crime împotriva umanității”. Din acest motiv, Dosarul Revoluției ar putea ajunge să fie judecat la Curtea de Apel București, fapt ce va tergiversa încă o dată luarea unei decizii în acest dosar. Mai multe detalii a dat avocatul Adrian Cuculis, în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Judecarea Dosarului Revoluției, tot mai departe

„Nu ne așteptam la ridicarea unei asemenea excepții după ce dosarul a fost retrimis în Parchet pentru completarea urmăririi penale. De fapt, la termenul de azi de la Înalta Curte s-a făcut o comparare între rechizitorii, Ion Iliescu fiind inițial trimis în judecată și pentru înaltă trădare, ulterior în rechizitoriul retrimis în judecată nemaiapărând această acuzație, motiv pentru care Înalta Curte a deveni cumva necompetentă să judece acest caz chiar și de cameră preliminară pentru verificarea acelui rechizitoriu.

S-au pus concluzii diverse, inclusiv avocații care-i reprezintă pe inculpați au dat concluzii de admitere, adică dosarul să plece la altă instanță pe care o consdieră competentă, iar noi, cei care i-am apărat pe cei care au avut de suferit în urma Revoluției, am pus concluzii că dosarul ar trebui să rămână la Înalta Curte și să fie tratat și acest subiect al înaltei trădări. A fost o sincopă în actele Parchetului cu privire la momentul în care Iliescu a fost instituit în funcția de președinte.

Rămân acuzațiie de crime împotriva umanități. Faptele nu sunt supuse prescripției, singura cbestiune frustrantă pentru urmașii victimelor e ca dosarul să aibă o finalitate, să primească o hotărâre care cumva să restabilească adevărul istoric”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentur B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:54 - Marcel Boloș: Egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei este prevăzută în PNRR. Avem și sistemul de facilități pentru a stimula rămânerea în câmpul muncii până la 70 de ani / Câți bani ar putea pierde România (VIDEO)
20:42 - Fără drept de joc, Simona Halep s-a prăbușit în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns românca
20:39 - Un bărbat a ajuns în instanță pentru că își deranja vecinul făcând grătare prea des / „Mirosul era neplăcut”
20:32 - Șoferii care ucid oameni pe șosele nu vor mai avea dreptul să conducă o anumită perioadă: Guvernul aduce noi modificări care limitează accesul în trafic al conducătorilor auto condamnați
20:32 - Coșul de cumpărături cu produse de bază este tot mai scump / Cât a ajuns să coste și ce spun românii
20:24 - Mihai Tudose: Alegerile anticipate nu sunt pe agenda PSD. Președintele Iohannis, singurul care poate să ducă România în acest scenariu (VIDEO)
20:15 - Minoră de 13 ani din București, dispărută în timp ce mergea spre școală. Poliția cere ajutorul populației
20:04 - În ce orașe din România sunt cele mai scumpe bilete pentru transportul în comun
19:56 - Bogdan Chirițoiu: Industria asigurărilor este cea mai sancționată de către Consiliul Concurenței. Am transmis o serie de propuneri pentru a corecta deficiențele legislative existente
19:56 - Galactic, singura fabrică românescă de ciocolată, și-a cerut insolvența: „Am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri”