Lovitură pentru Radu Mazăre! Decizie de ultimă oră a instanței

Lovitură pentru Radu Mazăre! Decizie de ultimă oră a instanței
Foto: Inquam Photos

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a cerut să fie transferat în Madagascar, după ce a fost extrădat, în urmă cu mai bine de un an.

În prezent, aflat în detețieîn România, Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța să revină în Republica Madagascar.

Cu gândul la vacanțele exotice, Radu Mazăre a primit verdictul. Cererea fostului primar al Constanței a fost respinsă, o decizie definitivă.

„În baza art.74 alin.(2) cu ref. la art.65 din Lg. nr.302/2004 rep. & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar”, se arată pe portalul instanței.

Radu Mazăre, condamnat pentru afaceri cu terenurile statului

Solcitarea lui Radu Mazăre a fost făcută într-un proces judecat în apel,în care fostul edil al municipiului Constanța este cercetat pentru abuz în serviciu cu privire la vânzarea unor terenul din Mamaia, la prețuri exagerat de mici. În dosarul retrocedărilor ilegale, prejudiciul este estimat la peste 100 de milioane de euro.

Radu Mazăre a fost plecat din România din decembrie 2017, când s-a stabilit în Madagascar pentru a construi un complex de bungalow-uri pe malul Oceanului Indian. După ce a fost condamnat în România, fostul primar al municipiului Constanța a făcut multiple demersuri în Madagascar pentru a obține azil politic.

Cu toate acestea, autorităţile din Republica Madagascar au informat, pe 14 mai, că au admis extrădarea lui Mazăre. Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acestuia. O escortă formată din poliţişti români s-a deplasat în Madagascar pentru preluarea lui Radu Mazăre.

După 11 ani de procese, Radu Mazăre a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la nouă ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor în care, inițial, primise o pedeapsă cu suspendare.

Condamnarea definitivă a lui Radu Mazăre, la începutul anului 2019

Judecătorii instanței supreme l-au condamnat definitiv, în 8 februarie 2019, împreună cu Nicușor Constantinescu, Cristian Borcea și Dragoș Săvulescu.

În vara anului 2019 Radu Mazăre a fost transferat temporar la Penitenciarul Poarta Albă pentru a fi audiat, într-un dosar, de DNA Constanța, motiv pentru care trebuie să fie aproape de instituția care urma să îl ancheteze.

În iulie 2019, Radu Mazăre s-a căsătorit în peniteciar, cu Roxana Mihalache. În martie 2020, fostul primar a cerut să fie mutat de la Peniteciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, pentru a fi mai aproape de familia sa.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)