Ministrul Transporturilor ne asigură că a primit asigurări că lotul patru al Autostrăzii Lugoj-Deva va putea fi dat în circulaţie în octombrie

Ministrul Transporturilor ne asigură că a primit asigurări că lotul patru al Autostrăzii Lugoj-Deva va putea fi dat în circulaţie în octombrie

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova s-a aflat, miercuri, pe lotul al treilea al Autostrăzii Lugoj-Deva.
La finalul vizitei, oficialul a ţinut să precizeze că a primit asigurări de la constructorul lotului 4 că acesta va fi finalizat în luna octombrie a acestui an.

Pe 17 aprilie, ministrul mersese să vadă stadiul lucrărilor pe loturile 3 şi 4, iar miercuri acesta s-a întors pe tronsonul 3 al aceleiaşi autostrăzi, alături de ambasadorul Spaniei Ramiro Fernández Bachiller, în contextul în care liderul asocierii care lucrează pe acest segment de şosea este spaniol.

Lucian Şova îşi motivează revenirea prin faptul că la ultima vizită a fost nemulţumit de cum se mobilizau muncitorii, dar şi de calitatea lucrării.

„Am fost doar pe o autostradă, pe Lugoj – Deva, loturile 3 şi 4, acum două săptămâni. Acum am revenit pe lotul trei pentru că am descoperit grave disfuncţionalităţi în implementarea proiectului. Le-am descoperit încă de când mi-am început mandatul, pentru că existau o mulţime de documente la nivelul ministerului care arătau că antreprenorul lucrează de o manieră deficitară, am început lucrarea cu o firmă spaniolă care nu ne-a arătat capacitatea de a se mobiliza corespunzător, a existat şi o cerere din partea ambasadorului Spaniei la Bucureşti, privind interesele acestei companii. La o întâlnire pe care am avut-o la Ministerul Transporturilor i-am propus domnului ambasador să mai facem o vizită pe şantier, lucru pe care l-am făcut astăzi şi unde am observat începutul unor activităţi care ar trebui să ne apropie de dezideratul de a termina la timp acest proiect. Încă am rezerve cu privire la acest lucru, manifestăm maximul de atenţie şi de aceea mi-am şi dedicat cu prioritate o parte din timp prezenţei mele foarte aproape de acest proiect, cu suportul autorităţilor locale, atât din Timiş cât şi din Hunedoara, lucru care mă face să le mulţumesc”, a declarat, pentru news.ro, Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor n-a ratat ocazia şi a afirmat că, potrivit antreprenorului, Lotul 4 al autostrăzii Lugoj- Deva ar putea fi deschis în luna octombrie.
„Am premise încurajatoare, am primit asigurări de la antreprenorul de pe lotul 4 că înainte de sfârşitul anului acest lot va putea fi dat în circulaţie, a avansat chiar termenul de octombrie. Încă nu preiau şi eu optimismul său, dar apreciez că, aşa cum am văzut că stau lucrurile la vizita precedentă, îmi exprim încrederea că îşi va respecta angajamentele”, a precizat Lucian Şova.

Pe cei 22,1 kilometri de autostradă de pe tronsonul 4, cunoscut şi drept „Autostrada Liliecilor”, aproximativ 700 de muncitori, cu 300 de utilaje au muncit şi în minivacanţa de 1 mai. Segmentul este gata în proporţie de 76%.
Kilometrii de pe tronsonul patru al Autostrăzii Lugoj-Deva, între Şoimuş şi Ilia, sunt în lucru încă din anul 2014.